10 nejlepších hororů, které najdete právě teď na Netflixu

Elisabeth Francová
Foto: Universal Pictures

V parném létě hledáme každou možnost, jak se trochu ochladit. Co takhle nechat si párkrát přeběhnout mráz po zádech? S naším výběrem toho nejlepšího jsou děsivé chvíle zaručeny! Vše najdete na Netflixu.

Neviditelný

Cecilia se dozvídá, že její bývalý přítel se sklony k domácímu násilí spáchal sebevraždu. Rozhodne se začít nový, lepší život, avšak brzy začne mít pocit, jako by ji její zesnulý přítel začal pronásledovat…

Slunovrat

Mladý pár cestuje do Švédska, aby navštívil kamarádovo rodné městečko a účastnil se místního letního festivalu. Co ale začíná jako idylická dovolená, se záhy mění v bizarní události ovládané pohanským kultem.

V zajetí démonů 1 a 2

Založeno na skutečných událostech. Paranormální vyšetřovatelé Ed a Lorraine Warrenovi jsou povolání do venkovského domu mladé rodiny, která je terorizována nadpřirozenými silami. Brzy zjišťují, že toto by mohl být jejich zatím nejděsivější případ.

To

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám. V boji stojí proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími.

Chata v horách

Parta přátel vyrazí na odlehlou horskou chatu, kde se jim začnou dít přesně ty věci, které od klasického slasheru očekáváte… Nebo to není všechno?

Spalovač mrtvol

Pan Kopfrkingl pracuje v krematoriu, je šťastně ženat a má dvě děti. Nastupující nacistický režim v něm však probudí neskonalou touhu po moci a Kopfrkingl se nezastaví před ničím!

Vymítač ďábla

V centru dění je vlastně malá Regan, která žije ve Washingtonu se svou matkou, slavnou herečkou. Jednoho dne se u ní z ničeho nic začnou projevovat zvláštní příznaky jakési choroby. Děvče mluví sprostě, levituje, má velkou sílu a chová se divně. Zoufalá matka se obrátí na kněze, který vyřkne tu nejhorší možnou diagnózu – posedlost ďáblem!

Smrt ve tmě

Trojice mladíků se rozhodne vykrást dům, kde žije jen slepý stařec. A staříci jsou bezmocní, tohle bude hračka. Nebo ne?

Klíč

Hrůzu dokáže vzbudit i zdánlivě obyčejný klíč. Ten dostane ošetřovatelka Caroline od svých nových pacientů, postaršího manželského páru. Prazvláštní zvyky obou staříků, husí kůži nahánějící atmosféra starého domu a celého okolí, to vše podněcuje Carolininu fantazii a zvědavost. Na půdě objeví tajnou místnost skrývající děsivé tajemství. Některé dveře by raději měly zůstat zamčené…

Devátá brána

Dean Corso je bibliofil a expert na staré knihy. Je najat bohatým podivínem, aby si prohlédl a prověřil kopii knihy „Devět bran do Království Stínů”, jejímž autorem je sám Satan. Má to být jedna ze tří existujících kopií, z nichž pouze jedna je ta pravá a tu je třeba označit. Corso cestuje do Evropy, aby tam vyhledal zbylé dvě knihy. Děsivé dobrodružství začíná!

Zdroje: Autorka článku, jednotlivé filmy, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Janule Sulková

    Moc dobré horory😁