Nejoblíbenější herec roku Pedro Pascal slaví narozeniny: 10 zajímavostí, které jste o něm možná netušili

Foto: Marion Curtis / StarPix for Netflix -Location: AMC Loews Lincoln Square 13

Jméno Pedro Pascal už snad dnes slyšel i ten, kdo nechtěl. Charismatický herec, který je známý svými rolemi ze seriálů Hra o trůny, Narcos, Mandalorian a nově především ze seriálové adaptace videohry The Last Of Us, se stal novým „internetovým daddym“ a dneska slaví 48. narozeniny.

Celým jménem José Pedro Balmaceda Pascal je chilsko-americký herec, který se po dvou dekádách hraní malých ne příliš významných rolí ve filmech i seriálech, konečně dostal do povědomí, když ztvárnil roli Oberyna Martella ve čtvrté řadě seriálu Hra o trůny a Javiera Peñu v krimiseriálu Netflixu Narcos.

Od roku 2019 pak hraje titulní postavu v seriálu Mandalorian, který je dostupný na Disney Plus. Největší slávu mu ale přinesla až role charismatického pašeráka Joela Millera v seriálové adaptaci slavné videohry The Last Of Us, kterou nedávno vydalo HBO Max.

Pedro Pascal ale není jen hercem seriálových rolí. Objevil se ve filmech jako Správci osudu, Velká čínská zeď, Kingsman: Zlatý kru, Equalizer 2, Trojí hranice, Wonder Woman 1984 a naposled loni v akční komedii The Unbearable Weight of Massive Talen, kde si zahrál po boku Nicolase Cage.

I když Pedrovi táhne na 50, má před sebou zřejmě ještě kariéru napěchovanou zajímavými nabídkami a uvidíme, po které nakonec sáhne. Po úspěchu, jaký má nyní seriál The Last Of Us se nabídky jistě jen pohrnou.

TAKÉ JSME PSALI: 5 filmů, kterými si můžete zkrátit čekání na další díly seriálového hitu The Last of Us

10 zajímavostí o Pedru Pascalovi

Charismatický uprchlík

I když Pedro Pascal strávil většinu života v Americe, narodil se v Santiagu v Chile. Kvůli diktátorskému režimu Augusta Pinocheta však jeho rodina přijala azyl v Dánsku, kam se odstěhovala, když byl Pedro ještě batole. Zanedlouho potom se pak přestěhovali do USA. Pedro vyrůstal v Orange County v Kalifornii a také v San Antoniu v Texasu. V epizodě Saturday Night Live mluvil o svém dětství a poděkoval svým rodičům za všechno, co udělali. Nyní žije střídavě v New Yorku a v Los Angeles.

Změna jména

Pedrovo příjmení bylo původně Balmaceda. Pascal je rodné jméno jeho matky, které přijal po její smrti. Byl to způsob, jak uctít její památku. „A také proto, že pro Američany bylo opravdu těžké vyslovit Balmaceda. Bylo to vyčerpávající,“ prozradil pro Variety.

Foto: Juan Pablo Gutierrez/NETFLIX

Titul na jedné z nejlepších hereckých škol

Pedro se jako malý nejdříve závodně věnoval plavání. V 11 letech se dostal na státní mistrovství v Texasu. Jakmile ale objevil zálibu v herectví, pověsil plavky na hřebík. Navštěvoval Orange County School of the Arts a promoval v roce 1993. Následně studoval na Tisch School of the Arts na New York University, kde odpromoval v roce 1997. Přesto, že měl diplom z jedné z nejlepších hereckých škol v zemi, trvalo roky, než získal svou průlomovou roli.

Trénoval bojové umění

V roce 2014 prozradil, že před začátkem natáčení Hry o trůny musel v rámci přípravy na svou roli trénovat bojové umění. Učil se čínskému akrobatickému bojovému umění wushu při čemž také trénoval boj s kopím. „Mistr Hu byl člověk, který pracoval po boku Jeta Li a naučil mě, jak pohybovat tělem způsobem, který jsem nikdy předtím neuměl,“ prozradil v rozhovoru pro Complex.

Amatérské video

Video na konkurz do Hry o trůny natočil sám pomocí přední kamery svého iPhonu. „Vypadalo to jako sra*ka, bylo to natočené svisle, celé to bylo hodně amatérské. Až na jeho výkon, který byl intenzivní a uvěřitelný a tak akorát,” řekl o Pedrově „díle spolutvůrce populárního seriálu David Benioff.

Ošklivé zranění

Při natáčení Hry o trůny se Pedro hodně zranil. „Uhodil jsem se oštěpem. Jediná zranění, která jsem kdy měl, jsem si způsobil sám,” řekl v roce 2014 pro magazín Complex. „Měl jsem pohmožděná kolena. Pořád jsem se bil obvázanou holí, se kterou jsem cvičil. Byl jsem svůj nejhorší nepřítel.“

Špatný číšník

Obsluhovat hosty v restauracích není pro každého. Když Pedro Pascal během rozhovoru pro Vanity Fair absolvoval test na detektoru lži, prozradil, že byl jako číšník nejméně desetkrát vyhozen. „Řekl bych, že jsem nebyl zrovna dobrý číšník,“ smál se. „Když jsem vás měl rád, měl jsem vás rád. Když ne, tak ne. A to se nutně neslučovalo s hromadou zákazníků,“ vysvětlil s humorem důvody svých vyhazovů.

Fanoušek sci-fi

Pedro v roce 2014 v rozhovoru pro magazín Complex prozradil, že miluje seriál Temný případ. „Čekal jsem na to každou neděli, když to vycházelo. Jsem tak trochu fanoušek sci-fi. Také mě hodně nadchla série Battlestar Galactica a mám opravdu rád Bobovy burgery,“ směje se.

Velký fanoušek Nicolase Cage

V rozhovoru pro Variety se Pedro Pascal nazval největším fanouškem Nicolase Cage. Když si spolu s ním pak mohl zahrál ve filmu The Unbearable Weight of Massive Talen, byl nadšený. „Nedělal jsem nikdy nic surrealističtějšího, než je cestovat a být na natáčení s Nicem a hrát s ním. A být jeho parťákem na scéně. Protože to on mě nejvíc ovlivnil,“ říká.

ČTĚTE TAKÉ: Oblíbené postapokalyptické sci-fi bude mít pokračování. Netflix vydal první emotivní upoutávku

Foto: Marion Curtis / StarPix for Netflix -Location: AMC Loews Lincoln Square 13

Hru The Last Of Us nedokázal dohrát

Pedro Pascal a Bella Ramsey byli před natáčením The Last Of Us požádáni, aby stejnojmennou videohru nehráli. Nakonec to ale oba ze zvědavosti porušili. Pedro však v rozhovoru pro IGN Nordic prozradil, že se nedokázal dostat přes určitou úroveň. „Moji synovci mě sledovali, jak hraji, a nakonec mě unavila moje neschopnost dokončit úroveň, takže mi vzali ovladač,” vysvětlil Pedro. „Ale pak jsme začali točit a žít ve světě The Last Of Us sami!“

Pedra Pascala můžete aktuálně na Netflixu najít v:

  • Trojí hranice
  • V bublině
  • Narcos
  • Můžeme být hrdinové
  • Divoká zvířata
  • Země svobody: Amerika jinýma očima

Zdroje: Complex, Variety, ING Nordic, Vanity Fair, Wikipedia, L’OFFICIEL

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.