10 napínavých thrillerů, které si hned teď můžete pustit na Netflixu

Foto: Netflix / Saeed Adyani

Thriller je žánr, který se vyznačuje rozvíjejícím se napětím a obvykle se zaměřuje na stíhání zločinců, nebezpečné situace a dramatické události. Poskytují divákům mnoho překvapivých momentů a nečekaných zvratů v ději. Kromě toho se v nich často objevují prvky hororu, detektivky nebo akčního žánru. Na Netflixu najdete mnoho filmů a seriálů, které do této kategorie spadají. Mezi následujícími 10 si fanoušci tohoto žánru jistě vyberou svého oblíbence.  

Díra

Film se odehrává v dystopickém futuristickém vězení známém jako Díra, kde jsou cely naskládány na sebe. V příběhu hraje hlavní roli plošina plná jídla plná těch největších delikates. Vězni, kteří se nacházejí v horních patrech, mají výhodu, že mohou jíst jako první a užít si ty nejlepší pochoutky. Ti, kteří se nacházejí v dolních patrech, se však musí spokojit s tím, co zbude nebo bojovat o každý kousek. Na ty nejníže se obvykle už nedostane a … je asi snadné si domyslet, co jedí oni. Každý měsíc jsou dva vězni přemístěni do jiného patra a musí se vypořádat s novou situací. Probuzení je pak příjemným překvapením, zklamáním nebo bojem o přežití. Jen málo vězňů dokáže přežít v nejnižších patrech, aniž by museli sáhnout zajít do extrému jakým je kanibalismus.

TAKÉ ČTĚTE: 5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netlfixu

Hra na oliheň

Po ztrátě práce se Ki Hoon (Lee Jung Jae) dostane do tíživé situace. Nicméně, když se dozví o tajné hře, ve které vítěz získá obrovskou odměnu 45,6 miliard wonů, rozhodne se jí zúčastnit. Jeho kamarád Sang Woo (Park Hae Soo), s kterým vyrůstal, má také problémy. Zpronevěřil peníze své firmy. Jelikož mu nic jiného nezbývá, rozhodne se nebezpečné hry také zúčastnit. Jelikož jde jen o dětské hry, vše se zdá zpočátku jednoduché. Pak ale všichni hráči zjistí, že prohra v jakékoliv z nich znamená smrt. Kdo zvítězí a jaký je skutečný účel této hry? To se dozvíte v tomto osmidílném seriálu.

Kyslík

Doktorka Elizabeth Hansen (Mélanie Laurent) má splnit misi, jež spočívá v kolonizaci planety. Během poslání ale nastal problém, a tak ji uvedli do hyper spánku a nedokážou ji vrátit zpátky. Ztrácí pojem o čase a trpí vidinami. Od osob, se kterými komunikuje, dostává rady, ať se soustředí na své tělo a také na to, co je skutečné. Postupně zjišťuje, že je v komoře, kde je hladina kyslíku pouze 35 procent, zavřená již několik let. Snaží se najít motivátor, který spouští její vzpomínky. Kyslík pomalu ubývá a Elizabeth se musí dostat z kryokomory ven.

TAKÉ JSME PSALI: Netflix nabídne nový erotický thriller plný vášně, nebezpečného chtíče a posedlosti

V pasti

Temné apokalyptické drama představí Sandru Bullock jako Malorie, matku, která se po tragických událostech, které postihly civilizaci, vydává se dvěma dětmi na útěk do bezpečí. Dlouhý boj o přežití v postapokalyptickém světě tak klade důraz především na rodičovské pudy. Temná síla ničí populaci zvláštním způsobem – kdo ji spatří, zabije se. Malorie nezbývá nic jiného než přeplout zrádnou řeku, aby našla možná poslední místo na zemi, kde budou v bezpečí. Cestu ale musí absolvovat se zavázanýma očima.

Jako v bavlnce

Komediální thriller pojednává o Marle Grayson, která pracuje jako zákonná zástupkyně důchodců, kteří se o sebe již nemohou postarat. I když na veřejnosti působí jako dobrá duše, ve skutečnosti izoluje své klienty od okolního světa a tajně rozprodává jejich majetek. Marla je velmi zručná podvodnice, která je na svůj systém pyšná a nebojí se to ukazovat. Nicméně, když se do její péče dostane vitální důchodkyně Jennifer, která má mocného a nebezpečného syna, Marlin byznys se začíná dostávat do úzkých.

ČTĚTE TAKÉ: 7 mysteriózních krimi seriálů podle knih Harlana Cobena, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Nevyzpytatelné cesty Boží

Soukromá vyšetřovatelka Alice (Bárbara Lennie) se vydává do psychiatrické léčebny a vydává se za paranoidní pacientku, aby získala důkazy ohledně nejasné smrti jednoho z pacientů, na jehož případě pracuje. V léčebně se však setká s nečekanou skutečností, která zpochybňuje její vlastní zdraví a uvádí ji do fascinujícího a neznámého světa.

Apoštol

Píše se rok 1905. Thomas Richardson (Dan Stevens) cestuje na odlehlý ostrov u Británie, aby zachránil svou sestru poté, co byla unesena tajemným náboženským kultem, který za ni požaduje výkupné. Členové této sekty, které vede prorok Malcolm (Michael Sheen) se snaží žít nezávisle na systému, zdánlivě bez pravidel a uctívají bohyni ostrova, kterou nazývají Ona. Brzy se ukáže, že kult bude litovat dne, kdy Thomas rozzlobil. Ten se stále hlouběji noří do tajemství a lží komunity, která je nebezpečnější, než se mohlo zdát.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 skvělých seriálů, které jsou založené na skutečných událostech. U některých byste to možná nečekali

Triptych

Forenzní vyšetřovatelka Becca (Maite Perroni) najde zavražděnou ženu, která vypadá úplně jako ona. Začne pátrat po tom, jak je to možné a kdo to je. Vše se zkomplikuje, když se na scéně objeví další mladá žena, která je zase úplně stejná. Ani jedna z nich netuší, co se stalo a jestli nebyly z trojčat. Přestože hrozí nebezpečí, Becca se vydává temnou cestou, aby odhalila pravdu o svém původu.

Bledé modré oko

Hororový thriller Bledé modré oko je založen na stejnojmenném románu Louise Bayarda z roku 2003. Sleduje veterána detektiva Augusta Landora (Christian Bale), který zkoumá řadu děsivých vražd. K ruce mu je mladý kadet americké vojenské akademie Edgar Allan Poe (Harry Melling), který se později stal světově proslulým autorem.

TAKÉ JSME PSALI: Nový krimi horor Netflixu diváky překvapil nečekaným závěrem. Pachatele netrefí nikdo

Ztracena v bílém šumu

Během slavnostního průvodu ve španělské Malaze se v roce 2010 rodičům v davu ztratí dcera Amaya. Mladá začínající ale zároveň neohrožená novinářka Miren se rozhodne jim za každou cenu pomoct v pátrání. Začíná vyšetřování, které probíhá paralelně s vyšetřováním inspektora Millána. Miren se mezitím vrací vzpomínky z minulosti, na které by raději zapomněla. Přesto se s pomocí svého novinářského kolegy Eduarda nezastaví, dokud dívku nenajde.

Zdroje: Autorka článku, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.