6 seriálů, které v uplynulém týdnu dorazily na Netflix a neměli byste je přehlédnout

Foto: Dan Power/Netflix © 2023

Krimi, fantasy, jeden drsný dokument, ale i reality show, u které můžete vypnout – to všechno dorazilo v uplynulém týdnu na Netflix. Pojďme se tedy podívat, co si můžete pustit třeba během následujícího víkendu.

Neviditelné město

Neviditelné město je původní brazilský seriál Netflixu, jehož první řada vyšla před dvěma lety. Po nalezení mrtvého sladkovodního růžového delfína na pláži v Rio de Janeiru se detektiv Eric z Environmentální policie zaplete do vyšetřování vraždy a objeví svět obývaný mýtickými entitami, kterých si lidé obvykle nevšímají. Když vyšetřuje záhadná úmrtí, která odrážejí smrt jeho vlastní manželky Gabriely (Julia Konrad), zavede ho to do společenství entit s magickými silami. Nakonec se dozví, že on sám je poloviční entita a že duch říčního delfína Manaus (Victor Sparapane), kterého našel mrtvého, když příběh začal, byl jeho otcem. Nyní je na Netflixu dostupná i druhá řada.

Masakr ve Waco

Před třiceti lety tragicky skončilo obléhání texaského ranče, na kterém pobývala náboženská sekta Davidiánů. Američtí vojáci a FBI po několikatýdenním obklíčení na základnu fanatiků vjeli tanky a vypustili mezi ně slzný plyn. Budova se nakonec z nevysvětlených důvodů vznítila a na místě zahynulo 76 lidí včetně 21 dětí a dvou těhotných žen. O kontroverzní události, jež se v roce 1993 odehrála na ranči ve městě Waco, bylo napsáno mnoho. Netflix nyní o texaské tragédii, ve které hrál hlavní roli náboženský diktátor, natočil třídílný dokument. A i po třech dekádách toto téma mezi veřejností rozdmýchává vášnivé debaty.

Noční agent

Agent FBI Peter Sutherland (Gabriel Basso) pracuje v podzemí Bílého domu a hlídá telefon, který nikdy nezazvoní. Tedy až do určité noci. Nečekaný telefonát ho dostane na rychlou a nebezpečnou cestu, která nakonec vede až do Oválné pracovny Bílého domu. Aby Peter zachránil národ, musí vzít vše do svých rukou, i když to znamená, že se mu život obrátí vzhůru nohama. Během pátrání po zrádci zároveň spolupracuje s generální ředitelkou Rose Larkin (Luciane Buchanan) a chrání ji před lidmi, o kterých si do té doby myslela, že jsou jí blízcí.

Před kým jsme utíkaly?

Matka (Melisa Sözen), která skrývá tajemnou minulost, a její dcera Bambi (Eylül Tumbar) jsou neustále na útěku. Ubytovávají se v luxusních hotelech, neustále jsou v pohybu a zanechávají za sebou stopy mrtvých. Jakmile však luxusní hotely vystřídají zapadlé motely, je jasné, že pohádka je u konce a to, co matka Bambi slibovala, není tak, jak mělo být. Stanou se nakonec dvě ženy, které mají utkvělou představu, že jim někdo chce ublížit, lovcem, a ne kořistí?

Vražda v Lauchhammeru

Na Netflix také dorazil krimi seriál z roku 2022 Vražda v Lauchhammeru. Vražda mladé dívky přivádí vyšetřovatele LKA Maika Brieganda zpět do jeho domova v Dolní Lužici. Spolu se svou kolegyní Annalenou Gottknecht se pouští do případu. Bohužel se vše dost komplikuje, když ho začnou dohánět chyby z jeho minulosti.

Jmenuji se Georgina

Georgina Rodríguez má více jak 47 milionů sledujících na Instagramu. Mimo to, že je influencerkou, je také modelka, matka, podnikatelka, tanečnice a partnerka Cristiana Ronalda. Druhá řada reality show Jmenuji se Georgina je opět emocionálním a hloubkovým portrétem ženy, která se skrývá za obálkami, fotkami, příběhy a velkými titulky. V druhé řadě manželka známého fotbalisty odhalí další aspekty svého života, od těch nejveřejnějších a nejznámějších až po ty nejosobnější. Její každodenní život, mateřství, vztah, cestování, večírky… To vše uvidíte v Jmenuji se Georgina.

Zdroje: Netflix, IMDB

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.