Hvězda seriálu Wednesday čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a rasismu. Fanoušci volají po změně

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Nepříjemná zpráva zasáhla v posledních týdnech milovníky seriálu Wednesday. Představitel jedné z hlavních rolí Percy Hynes White, který pobláznil hlavu tisícům fanoušků, se v další řadě možná neobjeví. Důvod, proč by ho Netflix mohl vyměnit, je ale šokující ještě o něco víc.

Seriálový hit Wednesday točící se okolo Addamsovy rodiny od listopadu trhl několik rekordů. I několik měsíců po premiéře je počin z dílny Tima Burtona stále vidět opravdu všude. Osvěžující je pořad nejen svým netradičním temným gothic stylem, ale na obrazovky také přinesl nové či ne tolik profláknuté tváře. 

Pozornost sledujících si kromě protagonistky Jenny Ortegy ve velkém získal také mladý herec Percy Hynes White. Jednadvacetiletý Kanaďan, jenž ztvárňuje roli tajemného Xaviera, se ale do seriálu možná na přání diváků vůbec nevrátí.

Když v lednu na internetu začala kolovat obvinění ze sexuálního obtěžování a rasimu, kterých se White údajně dopustil, mnoho fanoušků bylo zaskočených. Do twitterového vlákna, jež vše odstartovalo, se ale postupem času přidávalo více a více dívek, které tvrdí, že s mladým umělcem mají podobně negativní zkušenost. 

White si se skupinou kamarádů údajně už během puberty zval domů na večírky dívky, které potom opíjel a manipuloval do sexu nebo zasílání obnažených fotografií. A aby toho nebylo málo, na sociálních sítích se objevilo video, ve kterém se herec dopouští rasistických narážek. 

Lavina, jež všechna nařčení spustila, zasáhla i Whiteovu kolegyni Jennu Ortegu. Talentovaná herečka nedávno vystoupila v podcastu Daxe Sheparda s názvem Armchair Expert, kde promluvila o blízkém přátelství, které mezi sebou s mladým Kanaďanem mají. To mnohé fanoušky zklamalo a do hlavní hvězdy seriálu se pustili také. Ortega si následně zrušila svůj twitterový účet. 

Foto: Netflix

Ačkoliv se Netflix ani samotný herec k celé kauze zatím nevyjádřili, někteří sledující se dovolávají, aby filmaři Whitea ze seriálu odstranili. Na Twitteru dokonce koluje hashtag #cancelpercy, TikTok pro změnu plní konspirační videa s potenciálními náhradníky na roli Xaviera. 

Zdroje: IMDb, Inquirer USA, Remezcla, Twitter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.