Žádná telenovela, ale pořádný záhul. Netflix nahlédl za oponu doktorů newyorské nemocnice

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Ordinace v růžové zahradě, Nemocnice na kraji města, Sanitka, Dr. House, Dobrý doktor… Poslední televizní léta říkají jasně, že seriály ze zdravotnického prostředí diváci zkrátka milují. Zvlášť dobrou zprávu teď Netflix přináší pro fanoušky pořadu Lenox Hill, na který naváže nový osmidílný dokument Pohotovost: NYC.

Jak skutečně vypadá běžný pracovní den zdravotníků ve městě, které nikdy nespí, zjistí už brzy diváci Netflixu. V roce 2020 se tvůrci úspěšného seriálu Lenox Hill zaměřili na vyhlášenou stejnojmennou nemocnici v New Yorku. V devíti dílech pořadu sledovali neúprosné zaměstnání čtyř lékařů, již obětavě pečují o své pacienty.

Reálný pohled do zákulisí nemocničního dění bez přikrášlování, románků a náhlých zvratů je v televizi spíš rarita. Publikum se proto dočká spin-offu tohoto amerického seriálu, ve kterém se vydají dál za hranice nemocnice Lenox Hill.

Pohotovost: NYC v osmi pětačtyřicetiminutových dílech přibere do party dalších pět doktorů včetně transplantačního chirurga, záchranáře a neurochirurga. Jak se daří skloubit náročné zaměstnání a osobní život ale ukáže například i sestra letecké záchranné služby.

Jedním z hlavních aktérů dokumentu je Dr. Jose Prince, jenž pracuje jako ředitel dětské chirurgie v Cohen Children’s Medical Center v New Hyde Park. „Je důležité, aby lidé viděli zblízka i některé těžké dětské případy, a to zvlášť pokud jde o oběti násilí páchaného zbraněmi, které my lékaři vidíme až příliš často,“ okomentoval pro E! News.

Seriálu Pohotovost: NYC se diváci Netflixu dočkají 29. března:

Zdroj: ČSFD, IMDb, Netflix, Netflix Life, E! News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.