5 filmů, kterými si můžete zkrátit čekání na další díly seriálového hitu The Last of Us

Tereza Pulgretová
Foto: HBO

Posledních pár týdnů otřásá internetem a televizním světem novinka The Last of Us. Dystopický příběh uchvátil nejen milovníky stejnojmenné videohry, jíž se seriál inspiroval, a od poloviny ledna tak trhá divácké rekordy. Milovníci postapokalyptického žánru si čekání na díly další řady můžou zkrátit jedním z podobných filmů nabídky Netflixu.

Tiché místo (2018)

Začínáme hororovým snímkem z dílny Johna Krasinskiho, který si v něm také zahrál po boku manželky Emily Blunt. Rodina Abottových se musí vypořádat s Jejich příchodem na Zemi a stahuje se do ústraní, aby přežili. Ti Oni mají totiž velmi vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. Co to znamená? Jistou smrt. Abottovým ale hraje do karet handicap prvorozené dcery, jež neslyší, a celá rodina tak zvládá znakovou řeč. Jak dlouho se dá ale v naprosté tichosti přežít?

Ne Netflixu lze najít i pokračování Tiché místo: Část II (2020).

V pasti (2018)

Originál Netflixu představí Sandru Bullock, která se po tragických událostech, které postihly civilizaci, vydává se dvěma dětmi na útěk do bezpečí. Dlouhý boj o přežití v postapokalyptickém světě tak klade důraz především na rodičovské pudy. A jestliže v minulém filmu nesměli hrdinové mluvit, zde se pro změnu nemůžou na okolo sebe koukat.

Cargo (2017)

A pokračujeme dalším dramatem, které odráží téma rodičovství a toho, co jsou lidé pro záchranu svých potomků schopni udělat. Martin Freeman má jakožto otec jednoroční dcerky uprostřed zombie apokalypsy 48 hodin na to, aby svému dítěti našel nového opatrovníka. Zombíci jsou ale nakonec ty poslední starosti, které postavy tohoto příběhu mají. Podaří se zoufalému otci splnit svůj poslední úkol dřív, než se sám v jedno z monster po nákaze promění?

Nákaza (2011)

Vzhledem k několika posledním letům snímek Nákaza působí jako strašidelná věštba pro lidstvo. Matt Damon a Marion Cotillard se v něm musí poprat s pandemií zákeřné nemoci. Ačkoliv onemocnění není ani zdaleka tak hrůzostrašné jako parazitická houba Cordyceps, poselství filmu je pořád jakýmsi znepokojivým svědectvím o stavu dnešní společnosti.

Annihiliation (2018)

Zdá se, že rok 2018 byl na podobné filmy velmi plodný. Annihiliation je jen dalším příkladem sci-fi, ve kterém hrdinové bojují s na první pohled nesplnitelnou misí. Natalia Portman jde tentokrát po stopách svého manžela, aby prozkoumala nový smrtící ekosystém, jenž se na Zemi objevil.

Další filmy s podobnou tematikou, které můžete sledovat na Netflixu:

  • 2012 (2009)
  • How It Ends (2018)
  • Resident Evil (2002)
  • Světová válka Z (2013)

Na Netflixu lze najít také všechny řady seriálové žánrové klasiky Živí mrtví nebo loňskou novinku z Jižní Koreji All of Us Are Dead.

Zdroje: Screen Rant, MovieWeb, CBR, Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.