Francouzký seriál z první světové války boduje u českých diváků. Někteří zkoukli všechny díly naráz

Foto: TF1

Na konci ledna na Netflix dorazil historický francouzský seriál Bojovnice na druhou, v němž se protnou osudy čtyř žen za první světové války. Na ČSFD si za necelé dva týdny od vydání získal hodnocení pěkných 81 %. Diváci si ho chválí.

O čem je seriál Bojovnice na druhou?

Je září roku 1914. Již několik týdnů zuří boje. V malé vesnici ve východní Francii, pár kilometrů od německé zóny, se do centra válečných hrůz dostanou čtyři ženy, které by se za jiných okolností snad ani nesetkaly.

Pařížská prostitutka Marguerite (Audrey Fleurot) je stejně záhadná jako okázalá, a navíc je podezřelá ze špionáže. Caroline (Sofia Essaïdi) je manželkou Victora Dewitta (Lionel Erdogan), majitele automobilky, který odjel na frontu. Dostává se do čela rodinného podniku, což je pro tehdejší ženu obrovská a nevídaná výzva.

Agnes (Julie de Bona), matku představenou kláštera, jenž byl zrekvírován a přeměněn na vojenskou nemocnici, stále více tíží pochybnosti týkající se jejích životních rozhodnutí. A Suzanne (Camille Lou), mladá feministická zdravotní sestra, která provádí zakázané potraty, je právě na útěku. Kvůli nepovedenému potratu své manželky ji pronásleduje inspektor soudní policie.

Více o seriálu jsme psali zde.

Jak seriál hodnotí diváci?

Osmidílná minisérie Bojovnice na druhou (Les Combattantes/Women at War) boduje i v Česku. Na ČSFD si získala prozatím hodnocení 81 %, což je velice dobrý výsledek. A chválí si ji i diváci v diskusích na speciálních sítích.

„Zkouknuto jedním dechem, totálně mě to dostalo. Vřele doporučuji,“ píše například uživatelka Facebooku Markéta ve skupině Netflix tipy CZ/SK. „Také souhlasím. Audrey Fleurot je skvělá. V podobném velkolepém duchu je i Osudná jiskra,“ doporučuje jiná divačka další seriál, v kterém si zahrály stejné herečky. O něm jsme psali zde.

„Souhlas. Nedokázala jsem se od toho odtrhnout. Je to skvělé,“ referuje o seriálu Bojovnice na druhou další uživatelka Facebooku a několik dalších uvádí, že je rozbrečely. Že je seriál chytlavý, o tom svědčí i komentář Blanky. „Tuto sérii jsem si pustila v pátek. Spát jsem šla ve 3:03 hodin v sobotu,“ píše.

Zdroje: ČSFD, FB/Netflix tipy CZ/SK, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Karel Boháček

    Výborný seriál. Zkoukl jsem to na třikrát. Má to děj a spád. Dobrá kamera a výkony hereček. Trocha historických nesmyslů, ale to prominu. Dávám 99%.

    1. Marta Kratochvílová

      Doporučuji Osudovou jiskru, ve které hrají stejné herečky. taky moc dobré.

  2. Jana Machová

    Bylo to úžasné, celou sérii jsem dokoukala najednou. Spát jsem šla ráno ve 2:00 Vřele doporučuji.