Nebezpečná mobilní aplikace v novém hororu Netflixu změní několika teenagerům prázdniny v noční můru

Eva Lenská
Foto: Netflix

Slyšeli jste někdy o hrozivých internetových výzvách jako například Modrá velryba, které mohou vést až k sebepoškozování a smrti? S něčím trochu podobným, ale mnohem děsivějším, se setká skupina britských teenagerů, která si stáhne aplikaci Red Rose.

Red Rose je nový britský hororový seriál, který zkoumá opojný vztah mezi teenagery a jejich online životem. Děj se odehrává v dlouhém parném létě, kdy do života čerstvých maturantů pronikne záhadná aplikace Red Rose, která rozkvétá v jejich chytrých telefonech a hrozí jim nebezpečnými následky, pokud nesplní její požadavky.

Aplikace vystaví skupinu mladých lidí zdánlivě nadpřirozené entitě a svůdné, děsivé síle temna. Red Rose je nakonec seriálem o přátelství, vyprávěným skrze optiku klasického hororového thrilleru. Místo kempování, koupání a výletů k moři, jde našim hrdinům o krk. Vytoužené letní prázdniny se rázem promění v noční můru. Heslo jasně zní: Nejen vaše baterie v mobilu může chcípnout!

Ačkoli z traileru není úplně jisté, k čemu děsivá aplikace partu přátel přiměje, rozhodně nepůjde o nic nevinného jako například trhání lučních květin nebo poskytování pomoci starším lidem. Na dobrovolnictví nebo plané růže zapomeňte! Zde budou mít možná hlavní slovo duchové nebo ještě něco zákeřnějšího.

Foto: BBC

Seriál se nátáčel v Boltonu v severozápadní Anglii a má 8 epizod. Scénář mají na svědomí Michael a Paul Clarksonovi, kteří jsou známí díky seriálu The Haunting of Bly Manor. O režii se postarali Lisa Siwe, Henry Blake a Ramón Salazar. Do hlavních rolí byli obsazeni Amelia Clarkson, Isis Hainsworth, Ali Khan, Ashna Rabheru, Samuel Anderson a Natalie Gavin. Produkci mají na triku tvůrci slavné Sexuální výchovy (Sex Education).

Hororová apka Red Rose na vás bude na Netflixu čekat 15. února. Dokonce i s českým dabingem. Doporučujeme nevytahovat mobilní telefony.

Zdroj: What’s on Netflix, ČSFD, Movieweb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.