Nový hit Netflixu ve sledovanosti překonal Stranger Things. Naprosto boží, pochvalují si diváci

Foto: Vlad Cioplea/Netflix

Netflix nedávno vydal nový mysteriózní seriál od Tima Burtona na motivy Addams Family, v němž si hlavní roli zahrála Jenna Ortega. Hned první týden se Wednesday dostala na přední příčky a dosáhla největší sledovanosti mezi anglicky mluvícími seriály vůbec

Wednesday, odnož Addamsovy rodiny, ve které hlavní roli hraje Jenna Ortega, nasbírala za minulý týden na Netflixu 341,2 milionu hodin zhlédnutí po celém světě. To překonalo 335 milionů hodin, které si držela čtvrtá řada seriálu Stranger Things v týdnu od 30. května do 5. června.

Wednesday se v prvním týdnu dostala na první místo v 83 zemích.

Foto: Netflix

Nejsledovanějším seriálem Netflixu však stále v této metrice zůstává jihokorejská Hra na oliheň (Squid Game) s 571,76 miliony zhlédnutími za týden od 27. září do 3. října 2021.

Wednesday se stala hitem! O tom, že lidi baví, rozhodně svědčí i 8 % hodnocení na ČSFD nebo komentáře diváků na sociálních sítích. „Super! Skvělé hlášky, obsazení, hudba – fakt pecka!“ píše jeden z diváků Netflixu na české oficiální FB stránce. A další se přidává: „Čekala jsem kdoví co to bude a musím říct, že je to naprosto boží!!!“Za dva dny jsem sjela všechny díly. Burton opět nezklamal. za mě jeden z nejlepších seriálu, co jsem na Netflixu viděla. Role Wednesday naprosto skvěle zahraná,“ souhlasí i divačka Jana.

O čem je Wednesday?

Wednesday hraje Jenna Ortega, vedle které v dalších rolích září Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman, Gwendoline Christie, Christina Ricci a další. Seriál se točí kolem studia Wednesday Addamsové na Nevermore Academy a je plný nadpřirozených záhad, které čekají, až je někdo rozlouskne. A kdo jiný by to byl než právě temná dívka, která neuznává jiné barvy než černou a bílou.

Ačkoli je dcera Morticie a Gomeze Addamsových známá především svou misantropií, je tato neustále se mrzutě tvářící teenagerka společenským motýlem. I když lidé, které Wednesday Addamsová svou přítomností poctí, z toho nemusí mít zrovna velkou radost, neznamená to, že se v dobré víře nesnaží.

Wednesday je na Netflixu od 23. listopadu.

Zdroje: Netflix, Hollywood Reporter, ČSFD, FB/Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.