Nový seriál Netflixu vypráví příběh o vytvoření Spotify a přichází s první upoutávkou

Foto: Jonas Alarik / Netflix

Netflix se chystá vyprávět dosud nevyřčený příběh dalšího streamovacího giganta vydáním seriálu Playlist. Jde o švédský seriál o založení Spotify, z kterého dnes mnozí z nás poslouchají hudbu.

Netflix zveřejnil oficiální upoutávku na seriál Playlist, který volně vypráví příběh o tom, jak bylo vytvořeno Spotify. Bude se soustředit na zakladatele a generálního ředitele Spotify Daniela Eka, kterého hraje hvězda Vikingů Edvin Endre, a na to, jak se společnost stala jednou z nejlepších streamovacích služeb ve světe hudby.

„Parta mladých nadšenců do byznysu vedená Danielem Ekem spojí síly a pustí se do úkolu, který vypadá jako nesplnitelný: změnit hudební průmysl a s ním i celý svět. A pak vytvoří platformu na legální streamování hudby,“ píše se v oficiální synopsi Netflixu

Příběh o založení Spotify je skvělým příkladem toho, jaký může mít jeden místní příběh globální dopad. Nejen, že je to příběh o tom, jak se za poslední desetiletí změnily všechny naše životy, je to o bitvě o kulturní a finanční vliv v globalizovaném a digitalizovaném světě.

Seriál Playlist uvede Netflix 13. října 2022.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.