Císařovna: Nové zpracování příběhu princezny Sisi nabízí spoustu romantiky i intrik na vídeňském dvoře

Elisabeth Francová
Foto: Thomas Schenk / Netflix

Císařovna Sisi a její nespoutaný způsob života stále nepřestává fascinovat lidi po celém světě a samozřejmě i filmaře. Tentokrát se jejího příběhu ujal Netflix a rozhodně je se nač těšit.

Rebelská bavorská princezna Alžběta (Devrim Lingnau) okouzlí mladého rakouského císaře Františka Josefa (Philip Froissant) na rodinném setkání v Bad Ischlu. Pro císaře zde byly naplánovány zásnuby s její starší sestrou Helenou, ale jeho srdce si hned získala teprve patnáctiletá Sisi.

Po svatbě se novopečená císařovna musí přizpůsobit přísné etiketě a pravidlům vídeňského dvora, což je pro volně vychovanou Sisi těžký úkol. Neulehčují to ani napjaté vztahy s tchyní Žofií, která se nezkušenou Alžbětu snaží neustále poučovat a vychovávat. Další překážkou v novém životě panovnice je císařův bratr Maxi, který touží získat Sisi pro sebe a pokukuje i po trůnu.

Když vojska nepřátel Habsburské monarchie vstoupí přes hranice, lidé ve Vídni začnou protestovat proti císaři. Alžběta musí zjistit, komu může věřit a dokázat, že opravdu zvládne plnit svou roli císařovny a světla naděje pro svůj lid.

Šestidílná minisérie nás nechá nahlédnout do myšlenek a pocitů mladé ženy, která předbehla svou dobu v mnoha směrech. Císařovna začne panovat na Netflixu již dnes, 29. září!

Zdroje: whats-on-netflix, netflix fandom

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Kristýna Vidnerová

    Kdy bude další serie ??? Je to skvěle zpracováno ...

    1. Marta Kratochvílová

      Druhá řada bude, ale jelikož teprve teď vyšla první, tak než se další řada natočí a dá dokupy, dostane se na Netflix nejdříve na konci příštího roku. :)