Falešný jelen, letadla i Buckinghamský palác. Podívejte se, co všechno v seriálu Koruna bylo doděláno digitálně

Foto: Framestore / Netflix

Pátá série populárního seriálu o britské královské rodině Koruna (The Crown) se blíží. Na Netflixu vyjde celosvětově 22. listopadu 2022. A poslední šestá série se začne natáčet letos v létě. Než se však dočkáme chvíle, kdy budeme moci znovu usednout před obrazovky a sledovat pokračování příběhu britského královského rodu, pojďme trochu nahlédnout do natáčení poslední odvysílané řady, tedy čtvrté.

Více než 230 záběrů ve čtvrté sérii Koruny pomohla vytvořit britská společnost pro animaci, vizuální efekty a kreativní studio Framestore. Svět osmdesátých let obývaný královskou rodinou z Velké Británie, který vidíme na televizních obrazovkách, je jen zřídkakdy reálný. Od animace zraněného jelena, přes digitální davy před Buckinghamským palácem, až po Austrálii natočenou ve Španělsku nebo New York točený v Manchesteru… všechno tohle vlastně není v seriálu skutečné!

Foto: Des Willie / Netflix

 „Diana také odjela do New Yorku, takže jsme v 80. letech změnili ulice Manchesteru ve Spojeném království na New York. Jelen byl z větších druhů efektů, které jsme museli vytvořit,“ říká pro Before & Afters Standish Millennas, producentka VFX, Framestore.

V následujícím videu se můžete podívat na to, co bylo Framestore do seriálu digitálně přidáno a na záběry před a po:

Zdroj: Before & Afters

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.