Netflix do své nabídky přidává jednu z nejlépe hodnocených her všech dob. Filmové zpracování je zatím v nedohlednu

Barbora Kučerová
Foto: Supergiant Games

Zatímco čekáme, až vývojáři oznámení, kdy vyjde pokračování oceňované rogue-like hry Hades, můžou si předplatitelé Netflixu zdarma zahrát první díl. Má to ale jeden háček. Hra je dostupná jen pro iOS zařízení, uživatelé Androidu tak zatím ostrouhají.

Zapište si do kalendáře 19. března, můžete se i předběžně registrovat. Ve hře ovládáte prince podsvětí Zagrea, který se snaží vymanit ze spárů nemilosrdného otce, probojovat se z říše a dostat se ke své matce Persefoně do světa smrtelníků.

Na otázku, zda se dočkáme filmového zpracování, jak by si fanoušci přáli, odpověděl kreativní ředitel Greg Kasavin. „Rádi tvoříme videohry, máme to i ve jméně: Supergiant Games. Ne Supergiant Entertaiment nebo něco podobného. To byl záměr,“ vysvětlil.

VYZKOUŠEJTE SI KVÍZ: JAK DOBŘE ZNÁTE LEGENDÁRNÍ ČESKÉ HERCE?

Vyprávíme příběhy, o kterých si myslíme, že se hodí do her. Ale do našich herních světů a postav vkládáme opravdu hodně a vždy jsme velmi rádi, když se lidem líbí,“ dodal a uznal, že čerpá inspiraci z filmů a animace. „Mě osobně, jako tvůrce našich her, animace dost ovlivnila. Jsou to příběhy, na kterých jsem vyrůstal. Čas od času nad tím přemýšlíme, což nutně neznamená, že se nám naskytne ta správná příležitost.“

Zmínil úspěšné herní adaptace, jako jsou The Last of Us, Super Mario Bros. nebo Arcane, která má na Kinoboxu neuvěřitelné hodnocení 93 %. „Je skvělé něco takového vidět, ale říct, co to znamená pro nás, je ještě příliš brzy,“ uzavřel.

Zdroje: Netflix, Game Reactor

Hodnocení na Kinoboxu: 93 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.