Rozpočet Netflixu pro rok 2021 a nejsledovanější tituly prvního čtvrtletí

Lucie Zajdáková

Před pár dny společnost Variety odkryla informace týkající se rozpočtu streamovací společnosti Netflix pro letošní rok. Odhalila také nejsledovanější seriály a filmy prvního čtvrtletí. 

Během roku 2019 dominantní streamovací společnost utratila za tvorbu svých filmů a seriálů necelých 14 miliard dolarů. V roce 2020 došlo kvůli koronavirové pandemii k poklesu a za tvorbu Netflix zaplatit okolo 11,8 miliard dolarů. Letos by měl netflixovský obsah stát více než 17 miliard dolarů. Toto rozhodnutí vychází ze zpráv o příjmech za první kvartál. Dle expertů bude částka v nadcházejících letech stále stoupat.

V úvodních měsících roku 2021 došlo k nárůstu v počtu sledovanosti. Na prvních příčkách se umístily seriály jako Cesta svatojánských mušek (Firefly Lane), Osud (Fate): The Winx Saga, Ginny & Georgia. K nejsledovanějším seriálům patří třetí řada populárního Cobra Kai, kterou vidělo přes 45 milionů diváků.

Mezi diváky jsou prozatím nejvíce oblíbené tyto filmy: Za čárou (Outside the Wire), který má přes 66 milionů zhlédnutí. Na předních příčkách v počtu zhlédnutí se umístila i rodinná komedie Yes Day. Dále pak thiller Jako v bavlnce (I Care a Lot) nebo Všem klukům, které jsem milovala (To All the Boys: Always And Forever).

Přední světová streamovací služba se také zaměřila na lokální tvorbu. Mexický seriál s názvem Kdo zabil Saru? (Who Killed Sara?) se stal během prvních čtyř týdnů nejpopulárnějším neanglickým titulem a zhlédlo ho přes 55 milionů předplatitelů. Netflix se chce také zaměřit na anime obsah. Plánuje v letošním roce vydat 40 nových anime titulů, což je dvojnásobek než v předchozím roce.

Společnost si vede dobře i přes koronavirovou pandemii a předplatitelé se mohou těšit na nově vznikající tituly a také vzrušující pokračování stávajících projektů.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.