Netflix má novou funkci, která za vás vybere, na co se budete dívat

Foto: Netflix

Centrum inovací Netflixu rozšířilo nabídku funkcí své televizní aplikace. Po celém světě mohou od 28. dubna předplatitelé zábavní služby využívat novou funkci „Něco přehrát”. Výběr tak bude pro nerozhodné diváky mnohem zábavnější nebo překvapí ty, kteří mají rádi nečekané věci.

Průměrný člověk stráví 1,3 roku svého života hledáním toho, na co se bude dívat. A to je spousta drahocenného času, který se Netflix rozhodl svým uživatelům ušetřit.

„Někdy se vám prostě nechce nic řešit. Třeba v pátek večer po těžkém dni v práci. Lednička je plná dobrot, ale vy jste bez nápadu. Nebo si chcete něco pustit s dětmi, ale ne a ne se dohodnout, co by to mělo být. Známe to všichni,” říká k tomu Cameron Johnson, ředitel pro inovace produktů Netflix. „Proto jsme vymysleli funkci „Něco přehrát“, která se výborně hodí vždycky, když si chcete jenom udělat pohodlí a dívat se,” doplňuje.

Foto: Netflix

Funkce „Něco přehrát“ je přístupná hned na několika místech v rámci televizní aplikace, kde je v současné době možné ji využít.

● Pod názvem uživatelského profilu v titulním seznamu profilů

● Na desátém řádku domovské stránky v Netflixu

● V menu vlevo na obrazovce

Po výběru tlačítka „Něco přehrát“ se okamžitě spustí automaticky vybraný obsah. Netflix sám nabídne titul, o kterém se domnívá, že by se mohl divákovi líbit, protože je podobný tomu, co na Netflixu běžně sleduje.

Foto: Netflix

Divák může navíc kliknout i na „Přehrát něco jiného“, což dá do pohybu jednu z následujících možností:

● Spustí se úplně nový seriál nebo film

● Spustí se seriál nebo film, co má předplatitel rozkoukaný

● Spustí se seriál nebo film z uživatelského seznamu

● Spustí se seriál nebo film, který divák dříve nedokoukal a možná se k němu chce vrátit

Divákovi díky této funkci odpadá věčné dilema ohledně toho, na co má dnes náladu, zda vybere komedii nebo horor, jestli rozkouká další seriál, nebo bude pokračovat v tom, co už sleduje nebo zda si vlastně pustí film či seriál.

Nová funkce nejenže předplatitelům ušetří spoustu času, ale nabídne třeba i tituly, ke kterým by se divák za běžných okolností nedostal nebo by ho nenapadlo si je pustit. Jedna věc je však jistá. Čas ušetřený mnohdy nekonečným scrolováním v nabídce je teď možné využít k pohodlnému sledování filmů, seriálů nebo dokumentů na Netflixu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.