12 důvodů, proč je podle nás Netflix stále nejlepší volbou: Největší výběr, nejvíce hitů nebo nejvyšší kvalita obrazu

Foto: Netflix

Dá se říct, že je Netflix kmotrem streamovacích služeb. A i když mu spousta z nich šlape na paty, pořád je na vrcholu a stále produkuje nejvíc obsahu ze všech a hromadu skvělých hitů. Tady je 12 důvodů, proč si vybrat zrovna Netflix.

Ano, najdou se i tací, kteří si myslí, že na Netflixu „nic není“. Jde ale jen o to, zda umíte hledat a co vlastně přesně hledáte. Pokud se nedíváte jen na to, co se vám objeví na hlavní stránce Netflixu nebo nesjíždíte jen tituly v TOP 10 nejsledovanějších, můžete najít spoustu perfektních seriálů, filmů i dokumentů, které vás svou kvalitou mohou dost překvapit. A rozhodně jich není málo.

Navzdory tomu, že dnes existuje sousta stremovacích služeb a další a další přicházejí, Netflix se stále prokazuje jako jedna z nejlepších. Streamovací gigant má pořád co nabídnout a je spousta věcí, které dělá lépe než ostatní.

Foto: Netflix

Uživatelsky přívětivé rozhraní

Jednou z nich je rozhodně přehledné rozhraní, s kterým si poradí i starší ročníky a ne příliš technicky zdatní jedinci. Hledat na Netflixu je zkrátka jednoduché a obsah dobře rozřazený, aby bylo snadné vyhledávat i mezi různými žánry a druhy obsahu. Ovládat Netflix zvládne také každý.

Rotace obsahu

Ačkoliv některé seriály a filmy jsou na Netflixu jen určitou dobu, kvůli licenčním dohodám, může to být vlastně prospěšné. Rotace obsahuje, umožňuje přidávání dalšího a dalšího obsahu každý měsíc. Kromě toho Netflix každý měsíc přidává i řadu vlastního obsahu. Nestane se vám tedy, že byste začali mít pocit, že už jste všechno viděli. Pořady Netflixu totiž jen tak nedojdou. A na rozdíl od jiných streamovacích platforem můžete očekávat, že se nějaká zajímavá novinka objeví každým dnem.

Obrovské množství žánrů

Díky přehlednému rozhraní mohou uživatelé jednoduše procházet katalogem a nacházet obrovské množství žánrů. Ty se pohybují od dokumentárních filmů, které Netflix zvládá na výbornou a natáčí jich opravdu velké množství, přes klasiky jako jsou drama, thriller, horor, sci-fi, fantazy, anime až po konkrétní požadavky rozřazené podle klíčových slov jako jsou například jídlo, cestování, technologie.

Foto: Netflix

Pro každého něco

Na Netflixu se najde něco pro každého. S různorodým publikem z různých prostředí a věkových skupin přicházejí různé divácké preference. Pokud někdo preferuje klasičtější akční filmy z 80. let, pak například může zabrousit do sekce věnované tomuto publiku. Pokud rodiče chtějí něco pustit svému malému dítěti, existuje zde obrovské množství možností. Nechybí naučné dokumenty, bláznivé kreslené filmy, bizarní reality show nebo napínavé pořady. Netflix podporuje obsah pro každého, bez ohledu na to, jak speciální je jeho požadavek.

Nejvíce originálního obsahu a hitů

Ačkoliv všechny streamovací služby nabízejí svůj jedinečný a originální obsah, aby přilákaly publikum zrovna k sobě, žádná to neumí lépe než Netflix. Netflix má v průběhu let velký úspěch hlavně díky tomu, že produkuje spoustu originálních a nových věcí od začínajících i zkušených tvůrců. Ačkoliv ne se vším musí být většina diváků spokojena, pořád přichází spousta novinek, které se stávají hity.

Kolik opravdu velkých seriálových hitů z posledních let vás teď hned napadne, když se řekne Disney+, HBO Max, Amazon Prime, SkyShowtime nebo Apple TV+? A když se řekne Netflix? Stranger Things, Wednesday, Papírový dům, Sexuální výchova, Dahmer, Hra na oliheň, Bridgertonovi, Lucifer, Outer Banks, Peaky Blinders, Umbrella Academy, Ozark, Koruna, Emily v Paříži, Ve Při, Cobra Kai, Dámský gambit, Noční agent, Zaklínač…

Netflix má více originálních seriálů, filmů, dokumentů a speciálů než kterýkoli z jeho nesčetných konkurentů. Má velké množství exkluzivních originálních pořadů a filmů, které jsou specifické pouze pro něj. Produkuje spoustu svého obsahu z vlastních peněz, jen aby divákům poskytl něco nového a vzrušujícího ke sledování.

Foto: Noh Juhan/Netflix

Velký obsah z globálního trhu

Netflix také nabízí obrovské množství obsahu z nejrůznějších koutů světa. Není to tak dávno, co zaznamenala obrovský globální úspěch například korejská Hra na oliheň. Předtím zase nevídaného úspěchu dosáhl španělský Papírový dům. A to jsou jen dva z mnoha příkladů různorodého obsahu.

Pořady oceňované diváky i kritiky

I přes, to že Netflix nabízí obrovské množství obsahu a nestále přidává další, dokáže si udržet kvalitu. Jeho obsah je dobře přijímán diváky i kritiky. Každý rok seriály, filmy i dokumenty z Netflixu vyhrávají obrovské množství hlavních cen a získávají nominace, ať už jde o ceny z filmových festivalů či Zlaté glóby, Emmy nebo třeba Oscary.

Foto: Netflix

Celé řady seriálů naráz (nebo na dvě části)

Výhodou Netflixu je také to, že neustále přidává celé řady seriálů. Čas od času sice novou řadu některého ze svých hitů rozdělí na dvě části, ale málokdy se rozhodne vydávat seriál po jednom dílu. Ano, i takové pořady se najdou, ale jde opravdu jen o výjimky. Vydávána takto byla například Ledová archa nebo Cizinka. Netflix je tedy skvělý pro všechny, kteří jsou netrpěliví a nesnáší nekonečné čekání na jednotlivé nové díly oblíbených seriálů, které vycházejí po týdnu.

Přístup k exkluzivním hrám

S Netflixem máte také neomezený přístup k exkluzivním hrám. Přidal je do své nabídky v průběhu roku 2021 a postupně se jeho portfolio rozšiřuje.  Každý, kdo má předplacený Netflix si hry může zahrát na svých tabletech či mobilech. Mnoho her je založeno na populárních pořadech a filmech stremovací platformy. Aktuálně je na Netflixu 63 mobilních her, nejnovějšími přírůstky jsou Dámský gambit: Šachy, Too Hot To Handle 2 nebo Sonic Prime Dash.

PSALI JSME: Pokračování OXENFREE i nová hra od tvůrců Assassin Creed. Letní novinky, které si můžete zahrát s předplatným Netflixu

Foto: Netflix

Dětská sekce

Netflix má také speciální dětskou sekci. Pro své děti si můžete vytvořit zvláštní profil, na kterém najdete pouze dětské pořady. Obsah je zde celkem solidní a opět hezky rozřazený. Od sekce Pro celou rodinu najde spousty dalších jako je Sci-fi, Veselé, Dobrodružné, Podle knihy, Sportovní apod. Dále zde najdete i tipy na to, co je v dětské sekci aktuálně nesledovanější nebo nejnověji přidané, jako v klasické sekci pro dospělé. Zajímavostí je také rozřazení pořadů podle oblíbených dětských filmových a seriálových postaviček.

Pokud chcete dětem zamezit sledovat obsah pro dospělé, není na škodu zauvažovat o nastavení přístupových kódů ke konkrétním profilům, a tak se jistit proti „hackerským“ útokům ze strany vašich ratolestí. PIN kód zabezpečí účet dítěte, ale také ostatní „dospělácké“ profily.

Více o dětských profilech a zabezpečení najdete zde.

Foto: Netflix

Více 4K obsahu než jiné streamovací služby

Pokud si předplatíte tarif Premium, můžete na televizorech s rozlišením 4K sledovat určité pořady a filmy v rozlišení 4K Ultra HD. Budete k tomu potřebovat stálou rychlost připojení k internetu, alespoň 25 megabitů za sekundu a kvalitu streamování nastavenou na automatickou nebo vysokou. Netflix má více obsahu 4K než jakákoli jiná streamovací služba a mnoho jeho 4K pořadů a filmů je k dispozici také v HDR.

Vysoký dynamický rozsah podle testů CNET poskytuje ještě větší kvalitu obrazu než 4K s lepším kontrastem a barvami. Rozdíl je patrný zejména na velkých televizorech vyšší třídy. Netflix podporuje dva hlavní formáty HDR, generický HDR (aka HDR-10) a také Dolby Vision. Pokud máte zařízení, které zvládá Dolby Vision, Netflix bude ve výchozím nastavení přehrávat obsah (pokud je k dispozici) v tomto formátu.

Stahování filmů a sledování bez internetu

Všichni předplatitelé (s účty bez reklam) si mohou stahovat seriály i filmy v aplikaci Netflix na mobilních zařízeních a následně je mohou sledovat offline. Skvělé například na cesty. Ttao možnost není sice u všech titulů, avšak většina ji nabízí.

Sečteno podtrženo, ve srovnání s ostatními stremovacími platformami je Netflix stále velmi výhodnou volbou a pořád nabízí víc než většina jeho konkurentů.

Foto: Juan Pablo Gutierrez/NETFLIX

Zdroje: Šéfredaktorka Netflixer.cz, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.