TOP 20 videoher, které si můžete zahrát s předplatným Netflixu. Od Stranger Things po Too Hot to Handle

Barbora Kučerová
Foto: Netflix

Věděli jste, že když si platíte účet na Netflixu, máte přístup nejen k jejich nadupané filmotéce, ale také k velkému množství kvalitních mobilních her? Interaktivní příběhy, karetní a logické hry i adventury s ručně kreslenou animací. Vybrali jsme pro vás to nejlepší, co hry Netflix nabízí.

Od roku 2021 můžete kromě obvyklého sledování filmů a seriálů Netflix využít i k hraní her. Máte-li předplatné Netflix, otevírá se vám celá řada herních zážitků. Nečekejte obvyklé mobilní hry, v kterých na vás neustále vyskakují otravné reklamy. Většina titulů je kvalitní a kromě výjimek se nemusíte brát mikro-transakcí. Představme si dvacítku nejlepších her, které Netflix nabízí.

Tři hry Stranger Things

Stranger Things Puzzle Tales: Android/iOS

Stranger Things 1984: Android/iOS

Stranger Things 3: Android/iOS

Začneme hrou 1984, stylizovanou retro adventurou, v níž se svými oblíbenými postavami řešíte záhady a sbíráte nejrůznější předměty. Podobná je i hra Stranger Things 3, kde v pixelovém Hawkinsu bojujete s nepřáteli a snažíte se všemu přijít na kloub. K tomu si na pomoc můžete přizvat jednoho hráče. Puzzle Tales je takzvaná „spoj tři“ hra. Postupně odemykáte a vylepšujete postavy a zdoláváte levely.

Heads Up

Ke stažení: Android/iOS

Dorazili jste na večírek, na kterém je strašná nuda? Alkohol došel už před hodinou, dort spadl na zem a deskovky jste zapomněli doma. Na mobilu ale máte staženou hru Heads Up: zábava začíná. Přiložte mobil k čelu a hádejte, jaké jméno se na něm objevilo. Hádat můžete sériové vrahy i stand-up komiky, žánry jako reality show, romantická komedie či anime, ale také oblíbené seriály Squid Game, Bridgerton a Stranger Things.

Výbušná koťátka

Ke stažení: Android/iOS

Party se rozjela a přátelé se dožadují další společenské hry? Nezoufejte, Netflix ještě nabízí Výbušná koťátka. V této vtipné karetní hře se tahají karty, dokud si někdo nevytáhne „černého Petra“ v podobě výbušného koťátka a musí z kola pryč – leda že by měl v rukávu kartu, která by zákeřné kotě rozptýlilo, třeba laserové ukazovátko.

PSALI JSME: Historicky nejúspěšnější hra na kickstarteru dostane vlastní seriál. Animované komedie pro dospělé se dočkáme ještě letos

Too Hot to Handle

Ke stažení: Android/iOS

Napadlo vás někdy, jaké by bylo se zapojit do této známé reality show o randění? Teď máte příležitost z pohodlí domova. Oblékněte si své nejlepší plavky a vydejte se na cestu příběhem o hledání té nejžhavější lásky. Budete žít podle pravidel, nebo podlehnete pokušení?

This is a True Story

Ke stažení: Android/iOs

„Tohle je pravdivý příběh“ je ručně malovaná logická hra s příběhem podle skutečných událostí a se skutečnými rozhovory. Na cestě za vodou zažijete dobrodružství v přírodě. Přežijte větrnou bouři, vyhnete se pytlákům a vraťte se domů s vodou, abyste mohli pohostit své přátele.

Foto: Netflix

IMMORTALITY

Ke stažení: Android/iOS

Interaktivní thriller Sama Barlowa, který se proslavil příběhovými hrami Her Story a Telling Lies. Prozkoumejte ztracená díla filmové hvězdy, která za záhadných okolností zmizela z povrchu zemského. Podaří se vám z filmů složit obraz toho, co se jí stalo?

Foto: Sam Barlow/Netflix

World of Goo Remastered

Ke stažení: Android/iOS

Černé kuličky rády cestují po světě, ale ne všude je dostupná cesta. Pomozte jim dostat se do cíle vytvořením různých staveb, od mostů po mrakodrapy. Logickou klasiku z roku 2008 si můžete teprve od května zahrát v novém kabátku díky předplatnému Netflix.

Before Your Eyes

Ke stažení: Android/iOS

Nádherný příběh o životě i ztrátě. V této hře plyne život jak mrknutím oka. Doslova, funguje v ní totiž detekce očí a každé mrknutí vás přenese do další scény. Vše začíná vaší smrtí. Po ní se seznámíte s převozníkem – aby vás mohl bezpečně dopravit na druhou stranu, musí znát váš životní příběh. Které vzpomínce věnujete více času a u které mrknete příliš brzy?

Scriptic

Ke stažení: Android/iOS

V tomto kriminálním dramatu vystupujete coby vyšetřovatel londýnských vražd. Do rukou se vám dostal mobilní telefon se spoustou důkazů a je jen na vás, jestli se vám podaří odhalit, co se oběti ve skutečnosti stalo.

Raji: An Ancient Epic

Ke stažení: Android/iOS

Zahrát si můžete i akční adventuru zasazenou do dávné Indie. Dívku jménem Raji si zvolili bohové, aby se postavila démonům a zabránila jejich invazi do lidské říše. Dokáže zachránit svého bratra a porazit vládce démonů Mahabalasura?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Doplňte svou knihovnu o nejlepší kousky ze světa Stranger Things a zkraťte si čekání na 5. řadu seriálu

Lucky Luna

Ke stažení: Android/iOS

Jedna z nejlépe hodnocených her na tomto seznamu je Lucky Luna, dříve známá jako Cerulean Moon. Plošinová hra bez tlačítka skoku. Tajnými kobkami a mytickými chrámy se pohybujete přetažením prstem doprava či doleva. Využijte prostředí a svůj důvtip k dosažení cíle.

OXENFREE

Ke stažení: Android/iOS

OXENFREE je dobrodružná hra s bohatým příběhem. Večer plný zábavy se pro partu středoškoláků zvrtne, když se objeví záhadná prasklina. Jaká tajemství a hrůzy skrývá? Každé rozhodnutí máte ve svých rukou, ale volte opatrně – tento ostrov umí být nevyzpytatelný.

Desta: The Memories Between

Ke stažení: Android/iOS

Hru, která vychází exkluzivně pro Netflix, vyvinulo studio ustwo, které stojí za Monument Valley. Oživte vzpomínky na přátele a najděte si k nim opět cestu v tomto tahovém dobrodružství.

Terra Nil

Ke stažení: Android/iOS

Vraťte život vyprahlé pustině. Vysázejte lesy, přeměňte mrtvou půdu v úrodnou, zbavte oceány nepořádku a proměňte zamořenou krajinu v přírodní ráj. A jelikož se jedná o obrácenou budovatelskou strategii, své budovy poté zničte, abyste po sobě nezanechali žádnou stopu a zvěř tak mohla pokojně žít. Každá mapa je jedinečná.

Valiant Hearts: Coming Home

Ke stažení: Android/iOS

Pokračování úspěšné dobrodružné hry Ubisoftu vypráví příběhy obyčejných lidí z bojiště první světové války. Čekají vás náročné hlavolamy, chaos na válečném poli i péče o raněné. Hráče tato hra uchvátí i animovaným stylem, který připomíná komiksy.

Spiritfarer

Ke stažení: Android/iOS

Spiritfarer byla před vstupem do her Netflixu již zavedená a kritikou uznávaná hra dostupná na více platformách. Postavte loď, prozkoumejte ostrovy a postarejte se o duše, které se chystají na cestu do posmrtného života.

Foto: Thunder Lotus Games/Netflix

Narcos: Cartel Wars Unlimited

Ke stažení: Android/iOS

Postavte se do čela kartelu v strategické hře podle úspěšného seriálu. Vybudujte si poslušnou říši, udržte se u moci a zničte své nepřátele. Chcete vládnout nekompromisně nebo se spřátelíte s těmi správnými lidmi a získáte si je na svou stranu?

Asphalt Xtreme

Ke stažení: Android/iOS

Tento seznam by nebyl kompletní bez závodní hry. Asphalt Xtreme je přesně takový, jaký byste od názvu čekali. Vypusťte na trať nadupaný monster truck a přejeďte soupeře v těch nejextrémnějších terénech.

Zdroj: Google Play, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.