Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby: Koruna a Mank jich mají šest

Společnost Netflix ovládla nominace na Zlaté glóby, když získala 35 % všech nominací. Do čela se dostalo životopisné drama Mank a seriál o britské královské rodině Koruna.

Nominace hovoří o rostoucí síle a důležitosti Netflixu v Hollywoodu. Streamovací společnosti obecně začaly dominovat filmovému průmyslu, což upoutalo pozornost tradičních hollywoodských studií a televizních sítí.

Foto: Netflix

Netflix získal celkem 42 nominací, z toho 22 ve filmu a 20 v televizní tvorbě, což je mnohem více, než v tomto roce získal kterýkoliv jiný distributor. Černobílý film Mank jich získal 6 a historické drama Chicagský tribunál pak 5. Oba tituly jsou nominovány na cenu za nejlepší drama.

Z televizní tvorby si nejlépe vedl seriál Koruna, který má také 6 nominací. Mezi další nominované seriály patří Dámský gambit, Neortodoxní, Emily in Paris, Ozark nebo Ratchedová.

Foto: Netflix

V kategorii Animovaný film získal nominaci americko-čínský rodinný muzikál Až na Měsíc. Mezi cizojazyčnými filmy se v nominovaných objevilo italské drama Život před sebou.

Neznamená to však, že Netflix nakonec získá i většinu sošek. I v minulém roce vedla tvorba Netflixu v počtu nominací na Zlaté glóby, avšak tradiční společnosti jej nakonec se svým obsahem překonaly.

Foto: Netflix
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.