Šance na Oscara je Česku blíž, než si myslíte aneb Jak se česká herečka stala manželkou hvězdy Oppenheimera

Foto: LD Entertainment

Česko letos do boje o Oscary poslalo snímek Bratři, který však bohužel do užšího výběru nedostal a nominaci tak nezískal. Přes to je ale šance na Oscara Česku blíž, než si myslíme. Možná jste to totiž netušili, ale česká herečka Aňa Geislerová je podle některých zahraničních médií manželkou Cilliana Murphyho nominovaného na nejlepšího herce v hlavní roli za film Oppenheimer.

Aňa Geislerová je česká filmová herečka a několikanásobná držitelka Českého lva. V roce 2016 se objevila v historickém snímku Anthropoid, kde si zahrála Lenku Fafkovou, manželku Jozefa Gabčíka. A toho si zahrál irský populární herec Cillian Murphy. Ve filmu spolu tedy tvořili pár…

Tento velmi dobře hodnocený snímek, který vznikal ve spolupráci mezi Velkou Británií, Českem a Francií a zahrál si v něm například také Jamie Dornan, měl pak premiéru na filmovém festivalu v Kalových Varech a v Praze. A právě během toho, co byl Cillian Murphy, hvězda Oppenheimera nebo Peaky Blinders v Praze, vznikla řada snímků, na kterých je vyfocen s Aňou Geislerovou, včetně těch, kde jdou spolu po ulici.

Jak se z Aňi stala Yvonne

Zahraniční média pak chybně začala některé snímky z té doby používat s titulky „Kdo je Yvonne McGuinness, manželka Cilliana Murhyho“ nebo „Rychlý přehled o Yvonne McGuinness, irské umělkyni a manželce Cilliana Murphyho“. Na snímcích ale nebyla skutečná manželka Ciillana Murphyho, která se opravdu jmenuje Yvonne McGuinness, ale Aňa Geislerová.

Jenomže jak už to v médiích chodí, začaly i další magazíny přebírat nápad na článek a s ním i tyto snímky. Článek tedy před pár lety vydaly například i weby Cosmopolitan, indický Business Insider, The Things, Yahoo! News Canada, britský Daily Express, a jen před pár dny dokonce i magazín People.

Aňa Gesilerová si s Yvonne McGuinness není však vůbec podobná. Má jiný obličej i barvu vlasů. Zahraniční novináři se tak „krapet“ spletli a následně od sebe stejnou chybu opisovali. Nešlo však o žádné malé zanedbatelné neznámé weby, ve velké míře jde i o opravdu velká známá média.

Skutečná žena Cilliana Murphyho, s níž má dva syny, Yvonne McGuinness, je jeho manželkou už od roku 2004. Je irskou vizuální umělkyní, která se zabývá videoinstalacemi a tiskem. Herec je známý tím, že si své soukromí střeží a většinou i na premiéry chodí sám. Letos ho však manželka doprovodila na Zlaté Glóby společně s jedním ze synů. A možná si nenechá ujít ani Oscary.

Zdroje: Cosmopolitan, Business Insider India, The Things, Yahoo! News Canada

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.