Fanoušky vytočil změnou jména a za zálibu v ženském oblečení se nestydí. Dnes slaví narozeniny Ondřej Gregor Brzobohatý

Eva Lenská
Foto: TV Prima

Dnes slaví 41. narozeniny herec a hudební skladatel Ondřej Gregor Brzobohatý. Poslední dobou se o něm mluvilo především v souvislosti s rozvodem s Taťánou Kuchařovou a následným sňatkem s Danielou Písařovicovou, nicméně je známý jako moderátor, skladatel a tvůrce muzikálů. Kromě toho ztvárnil Ladislava Štaidla v seriálu Iveta.

Ondřej Gregor Brzobohatý se narodil 2. února 1983 v Praze. Porodila ho slovenská herečka Hana Gregorová. Jeho otcem byl legendární český herec Radoslav Brzobohatý, po kterém zdědil i dostatek šarmu. Ondřej má dvě nevlastní sestry Rolu a Radanu. Už na základce hrál na housle a klavír. Vystudoval pražskou Konzervatoř Jaroslava Ježka a u skladatele Milana Kymličky se soukromě učil filmové hudbě a orchestraci.

Proslavil ho první ročník soutěže Česko hledá SuperStar, který moderoval, a pro některé soutěžící i skládal písně na jejich alba. Hrál ve skupině Bůhví a střihl si roli v seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Má na svědomí muzikály Cyrano, Legenda jménem Holmes a Slunce, seno, jahody. Složil hudbu k pohádce Anděl Páně 2 a pracuje na hudbě k animované Pyšné princezně. Oženil se rovnou třikrát. Jeho bývalými manželkami jsou Johana Indráková a Taťána Kuchařová. Tou současnou je novinářka Daniela Písařovicová.

ČTĚTE TAKÉ: K POBAVENÍ STAČÍ, ALE AMERICKÝ VLIV MU ŠKODÍ: NOVÝ POSTAPOKALYPTICKÝ THRILLER VÁLCUJE NETFLIX, NÁZORY DIVÁKŮ JSOU VŠAK ROZPORUPLNÉ

Foto: TV Prima

Změna jména

Když si v roce 2016 změnil příjmení na Gregor, byl z toho docela slušný rozruch. Lidé mu vyčítali, že nectí památku svého otce a tvrdili, že ho k tomu navedla tehdejší manželka Táňa Kuchařová. Vysvětlení, že tak činí kvůli práci v zahraničí, kde by příjmení Brzobohatý nevyslovili, se akorát vysmáli, protože jméno Ondřej je na výslovnost ještě těžší. Matrika mu nejprve nepovolila obě příjmení, ale u Nejvyššího správního soudu to nakonec prošlo, tudíž je z umělce Ondřej Gregor Brzobohatý.

Tiffany Richbitch

V souvislosti s ostře propíraným rozvodem s Taťánou Kuchařovou vyšlo najevo, že má zálibu v nošení ženských šatů. Za svůj koníček se nestydí, Daniela ho v této libůstce navíc podporuje. „Někdo se převléká do kostýmu superhrdinů a kouká na marvelovky, já na sebe hodím hadry, šminky a paruku a uspořádám drag queen večírek,“ přiznal.

Dokonce si vybral i trefné jméno. „Nechávám si říkat Tiffany Richbitch. Křestní jméno je inspirováno mým milovaným filmem s Audrey Hepburn Snídaně u Tiffanyho. A Richbitch je vtipným odkazem na mé příjmení,“ uvedl. Také dodal, že jeho orientace byla vždy heterosexuální.

Covidová deskovka

V době covidu-19 nelenil a vymyslel stolní hru s názvem Covid-19: Jsme v tom spolu, ksakru!, která je určená pro hráče od 12 let. Na otázku, proč se do něčeho takového pustil, odpověděl, že je bytostně přesvědčený o tom, že humor je ten nejlepší lék úplně na cokoliv. „Dokazují to i různé studie, že dostatek dopaminu a endorfinu podporuje tělesné zdraví a tím i imunitu. Navíc to, čeho se bojíte, zbavíte moci, když se nad to dokážete právě díky humoru povznést,“ dodal. Na hře nechtěl vydělat, část výtěžku z prodeje věnoval nadaci Krása Pomoci, která se věnuje seniorům.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: BODOVAL V KINECH, TEĎ SE POKUSÍ DOBÝT ČESKÉ LVY I NETFLIX. KONEČNĚ SI KVALITNÍ TUZEMSKÝ KOUSEK BRATŘI MŮŽETE PUSTIT ONLINE

Deprese a alkohol

Má za sebou i pád na dno. V roce 2013 ho zasáhl rozvod s první manželkou, kterou jeho rodina nepřijala, a také se dlouho vzpamatovával ze smrti otce. Dostavila se těžká deprese, kterou zaháněl alkoholem. „Zbytečně moc jsem pil, a tak jsem přestával zvládat fyzicky,“ vysvětlil. „Myslel jsem na to, že najednou nemám svého celoživotního parťáka, tátu. Že nevím, kudy a kam se ubírá můj život,“ doplnil. Bylo to zlé období, ale nakonec mu pomohl čas a blízcí lidé kolem něj. A také vlastní sebereflexe.

Iveta a Štaidl

V seriálu Iveta si zahrál roli Ladislava Štaidla. Přípravu nepodcenil a pomohlo mu i to, že oba znal. Štaidl se přátelil s jeho rodiči a díky tomu poznal osobně i Ivetu, o které řekl, že byla velmi milá a příjemná. „Moc toho neřekla, nevím, čím to bylo. Mám s ní spojenou určitou skromnost,“ vysvětlil. Nikdy ji prý nesoudil a ani nebude, jelikož ze seriálu poznal, odkud pocházela a s čím se musela v životě popasovat. Vztah Štaidla a Ivety dle něj nemohl být nikdy rovnocenný, protože Štaidl se v něm určitým způsobem choval jako zpěvaččin otec a opatrovník.

Láska k češtině a poezii

Ondřej píše i libreta k muzikálům a texty k písním. Pomáhá mu láska k poezii a češtině. „Nejsem úplný literární analfabet, celý život jsem četl poezii, víc než prózu. Češtinu považuju v poezii za královnu řečí. Jsem do ní nadšenec a kroutí mi uši poslouchat rýmy typu láska–páska. Jazykové zásady se mi líbí a ctím je. Rád hledám verše, metafory, nacházím poetické obrazy,“ vysvětlil. Využil toho i při psaní muzikálu Anděl Páně.

Zdroje: ČSFD, Wikipedia, Expres, Žena aktuálně, iDNES, Metro, Informuji, Aha!, Žena aktuálně, Nova, Novinky

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.