Rodiče z ní chtěli mít právničku a zakazovali jí trávit čas před obrazovkou. Dnes slaví narozeniny Jennifer Aniston

Kamila Bartošová
Foto: Scott Yamano/Netflix

Hvězda seriálu Přátelé, Jennifer Aniston, dnes slaví neuvěřitelných 55 let. Její cesta ke slávě nebyla vždy jednoduchá, nakonec se ale stala jedním z nejznámějších jmen ve filmovém průmyslu. Prozradíme vám zajímavosti z jejího života, o kterých jste nejspíš neměli tušení.

Americká herečka Jennifer Joanna Aniston se narodila 11. února 1969 v Kalifornii. Když jí bylo devět let, její rodiče se rozvedli a následně žila s matkou. Herecký talent objevila v jedenácti letech a poté chodila na školu hudby a umění na Manhattanu, kde se stala členkou dramatického klubu. Po střední škole, ve které si zahrála několik rolí v muzikálech, začala chodit na konkurzy v New Yorku a Los Angeles. Než se však Jennifer podařilo získat nějakou roli, musela pracovat například jako poslíček na kole, zmrzlinářka nebo servírka.

Herecká rodina

Rodiče Jennifer Aniston byli herci, ale v této zálibě ji nepodporovali. Otec si střihnul roli v seriálu Tak jde čas (Days of Our Lives), stejně jako Joey v Přátelích. Matka si zahrála v seriálech šedesátých let, jako jsou The Beverly Hillbillies nebo The Wild Wild West.

Rodiče na Jennifer byli přísní a zakazovali jí trávit čas před obrazovkou. „Byla jsem odhodlaná, protože mě táta prosil, abych v tomto oboru nepracovala. Řekl, že nechce, abych měla zlomené srdce, že odmítnutí je kruté a prosil mě, abych se stala právničkou,“ uvedla v roce 2015 v rozhovoru pro Collider. „To byla moje jediná rebelie. Doufala jsem, že uspěju, abych mu mohla dokázat, že se mýlí,” dodala.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NEJLEPŠÍ KRIMI POSLEDNÍCH LET BODUJE NA NETFLIXU. NAPROSTO BOŽÍ SERIÁL, CHYTNE A NEPUSTÍ, LIBUJÍ SI DIVÁCI

Životní překážky

V rozhovoru pro The Hollywood Reporter se svěřila, že měla vždy velké problémy s učením, dokud jí ve dvaceti letech nebyla diagnostikována dyslexie, která může způsobovat potíže se čtením. „Myslela jsem si, že nejsem chytrá. Prostě jsem si nedokázala nic zapamatovat. Pak jsem přišlo tohle velké zjištění. Měla jsem pocit, že všechna moje traumata, tragédie a strasti z dětství měly najednou vysvětlení,” řekla. Aby své obavy ve škole odlehčila, tak se raději soustředila na to, aby ostatní rozesmála.

V roce 2015 prozradila na promítaní svého filmu Dort (Cake), že pro ni bylo obtížné natáčení scén, kde musela plavat, jelikož má obrovský strach z vody. „Mám opravdový strach z potápění. Jako malá jsem jezdila na tříkolce kolem bazénu a najednou jsem s ní vjela do vody, nechtěla jsem se pustit a můj bratr se mi snažil pomoct. Takže se nemůžu potápět a nikdo mi to nechce věřit. Vážně, nemůžu,“ sdělila E!News.

Přátelé - Rachel
Foto: National Broadcasting Company (NBC)

Milovaní Přátelé

Nikdo si jistě nedovede představit nikoho lepšího v roli Rachel, než právě Jennifer Aniston. Původně však tuto roli měla ztvárnit její kolegyně a dobrá kamarádka Courteney Cox, které se však více zamlouvala postava Monicy. Nakonec se dohodly a výsledek je díky této výměně dokonalý.

Seriál se stal ihned jedním z nejoblíbenějších televizních pořadů a popularitu si v 90. letech získal i účes Rachel, který měla během prvních dílů a stal se velkým trendem. Ovšem podle Aniston to na ní nevypadalo zrovna nejlépe a je to jeden z nejhorších účesů, které kdy viděla. Navíc je prý velmi těžké tento styl vytvořit a udržet ho tak, aby vypadal dobře.

Populární komediální herec Adam Sandler a její blízký přítel prozradil, že Jennifer Aniston měla být původně součástí americké komediální noční show Saturday Night Live. Herečka však tuto velkou příležitost odmítla, a to právě kvůli tomu, aby mohla hrát v seriálu Přátelé.

PSALI JSME TAKÉ: 5 ROMANTICKÝCH FILMŮ, KTERÉ V ÚNORU VYJDOU NA NETFLIXU: DIVÁKY ČEKÁ SPOUSTA VÁŠNĚ I LAMAČ SRDCÍ ZE SERIÁLU LUCIFER

Vražda v Paříži
Foto: Scott Yamano/Netflix

Producenti pořadu z toho nebyli vůbec nadšení a tvrdili jí, že dělá obrovskou chybu. Díky tomuto rozhodnutí však rozjela svou kariéru a je nyní jednou z nejúspěšnějších a nejbohatších hereček v Hollywoodu. Kromě toho je také velice úspěšnou podnikatelkou v oblasti kosmetiky, oblečení, filmové produkce a v dalších odvětvích.

Který snímek nebo seriál s Jennifer Aniston máte nejraději? Na Netflixu tuto oblíbenou hvězdu můžete vidět ve filmu Vražda na jachtě a Vražda v Paříži.

Zdroje: Business insider, Discover walks, Style

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.