Kristen Stewart v 7. třídě odešla ze školy a trpí equinofobií. Dnes je jednou z nejúspěšnějších hereček své generace

Eva Lenská
Foto: Summit Entertainment

Dnes slaví 32. narozeniny americká herečka Kristen Stewart, která se proslavila zejména rolí Belly Swan z populární upírské ságy Stmívání. Nyní si řekneme, v jakých filmech ji můžeme vidět na Netflixu, a jako obvykle k tomu přidáme i několik zajímavostí.

Kristen Jaymes Stewart se narodila 9. dubna 1990 v Los Angeles. Její rodiče mají velmi blízko k filmu a herectví. Její otec je totiž divadelní ředitel a televizní producent a její matka kontroluje scénáře. Má tři bratry, z toho dva adoptované. Role princezny Diany ve filmu Spencer jí vynesla nominaci na Oscara. Považuje se za feministku.

Na Netflixu ji můžeme vidět v těchto filmech:

  • Seberg
  • Twilight sága: Rozbřesk – 2. část
  • Sněhurka a lovec
  • Café society
Foto: STX International

Objevili ji už v 8 letech

Když jí bylo pouhých osm let, hrála ve školní vánoční hře. Netušila, že právě tato obyčejná amatérská hra odstartuje její hereckou kariéru. Během hry si jí všiml lovec talentů, který jí nakonec dal příležitost stát se herečkou.

Umí hrát na kytaru a dobře zpívá

Kristen není jen talentovanou herečkou, ale umí i dobře zpívat a hrát na kytaru, ačkoli to nikde nevytrubuje. Na kytaru se naučila hrát kvůli roli rockerky Joan Jett ve filmu The Runaways. Svým hlasem dokonce obohatila jeho soundtrack. Své hudební nadání zúročila i ve filmu Útěk do divočiny.

Trpí equinofobií

Upírů a vlkodlaků se nebojí, ale z koní jí běhá mráz po zádech. Herečka přiznala, že trpí equinofobií, což je chorobný strach z koní. V dětství totiž spadla z koně a ošklivě se zranila. Natáčení Sněhurky a lovce jí tedy dalo zabrat. Scénář k filmu ji však natolik nadchl, že ochotně riskovala i smrt pod kopyty koně.

Foto: Amazon Studios

Vykašlala se na školu

Přestože se začala věnovat herectví už v osmi letech, teprve v sedmé třídě se definitivně rozhodla, že ze školy odejde. Chtěla svou hereckou kariéru brát opravdu vážně, a to znamenalo, že musela opustit školu a normální život. I když školu opustila, bez vzdělání nezůstala. Stále pokračovala v domácím vzdělávání, aby mohla maturovat spolu se svými spolužáky a zároveň se soustředit na herectví.

Přiznala, že je bisexuálka

V roce 2017 přiznala, že je bisexuálka, nicméně v posledních letech tvrdí, že nechce být v sexuální oblasti jakkoli škatulkována. Randila nejen s Robertem Pattinsonem, ale i s mnoha dalšími muži a ženami, například s modelkou Stellou Maxwell. V současné době je zasnoubená se scenáristkou Dylan Meyer, která ji loni požádala o ruku.

Foto: © Hulu

Miluje Vegemite

Miluje hustou, tmavě hnědou australskou pomazánku Vegemite, která obsahuje kvasnicový extrakt a nemá zas tak moc fanoušků. Většina Američanů nemůže vystát její vůni, chuť ani vzhled, ale ona ji má ráda.

Ve Stmívání musela nosit barevné čočky

Kristen má ve skutečnosti zelené oči, ve Stmívání proto musela nosit hnědé čočky, aby odpovídala popisu své postavy Belly Swan. V posledním díle populární ságy již byla upírkou, tudíž jí nasadili jantarově zbarvené čočky, které jí byly velmi nepříjemné. Když natáčení skončilo, velice ráda se jich zbavila.

Ráda peče a vaří

Navzdory své štíhlé postavě ráda vaří, peče a jí. S oblibou peče koláče, především jablečné. Její kuchařské umění pochválila i její kamarádka a kolegyně Nikki Reed, která si s ní zahrála ve Stmívání.

Zdroje: The Things, Hollywood Life, Insider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.