Koupal se nahý v Berounce a málem ochrnul aneb Co jste možná nevěděli o dnešním oslavenci Orlandu Bloomovi

Kamila Bartošová
Foto: Walt Disney Pictures

Odvážný pirát a okouzlující elfí princ Orlando Bloom dnes slaví 47. narozeniny. Populárního britského herce zná jistě každý, ale prozradíme vám zajímavosti z jeho života, které jste ještě možná nevěděli.

Britský herec, celým jménem Orlando Jonathan Blanchard Copeland Bloom, se narodil 13. ledna 1977 v Canterbury v Anglii manželům Sonie a Harrymu Bloomovým. Ve třinácti letech mu však matka prozradila, že jeho biologickým otecem je Colin Stone, tehdejší ředitel Mezinárodní jazykové školy Concorde.

Dětství a studium

Orlando Bloom během dětství vystřídal několik škol a když mu bylo 7 let, byla mu diagnostikována dyslexie. V rozhovoru pro Made by Dyslexia prozradil: „Jako dítě jsem někdy býval vzteklý. Byl jsem frustrovaný kvůli poruchám učení. Připadáte si kvůli tomu hloupě, prostě si nepřijdete dost chytrý. Někde uvnitř jsem věděl, že jsem chytrý, věděl jsem, že nejsem hloupý, ale měl jsem velké problémy s pravopisem a psaním.”

Matka ho vedla k herectví a umění. V roce 1993 se přestěhoval do Londýna, aby mohl studovat umění a rozvíjet se tak v oboru herectví, fotografování a sochařství. Věnoval se také několika profesionálním hereckým projektům a v roce 1999 studium dokončil.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: JULIA ROBERTS JEŠTĚ ROZHODNĚ NEPATŘÍ DO STARÉHO ŽELEZA. NA NETFLIXU BODUJE JEJÍ PŘES 30 LET STARÝ HIT I ŽHAVÁ NOVINKA

Herecká kariéra

Svou první malou roli získal Orlando Bloom, když mu bylo pouhých 17 let v jedné epizodě v seriálu Casualty v roce 1994 a následně ve filmu Oscar Wilde v roce 1997.

Když se v roce 1999 účastnil konkurzu pro film Pán prstenů: Společenstvo prstenu, tak se ucházel o roli Faramira, nakonec byl však vybrán, aby hrál okouzlujícího elfského prince Legolase, což nastartovalo jeho hereckou kariéru. Hrál v celé trilogii Pána prstenů v letech 2001 až 2003 a následně se jako Legolas objevil i ve filmech Hobit.

Legolas
Foto: New Line Cinema

V roce 2003 získal další důležitou roli, díky které jeho sláva stoupala dál. Po boku talentovaného herce Johnnyho Deppa a krásné herečky Keiry Knightley si zahrál roli piráta Willa Turnera v populární sérii filmů Piráti z Karibiku.

Orlando se následně objevil v řadě filmů, seriálů a dalších produkcích. Například v roce 2013 si zahrál v divadelní hře Romeo a Julie na Broadwayi. Mezi další důležité filmy, ve kterých ho můžeme vidět, patří Troja, Tři mušketýři a mnoho dalších.

Ze všech filmů, ve kterých se herec doposud objevil, je každopádně podle Kinoboxu nejlépe hodnocený film Pán prstenů: Návrat krále s fantastickými 92 %.

PSALI JSME TAKÉ: ALEXANDR VELIKÝ DOBUDE NETFLIX. VELKOLEPÝ SERIÁL O JEDNOM Z NEJVĚTŠÍCH VOJEVŮDCŮ HISTORIE SLIBUJE STRHUJÍCÍ SCÉNY I HISTORICKOU PŘESNOST

Easy - Utopia
Foto: Patrick Wymore/Netflix

Zajímavosti z osobního života

Buddhista Orlando

Orlando Bloom od 16 let vyznává buddhismus. V rozhovoru pro Texarkana Gazette v roce 2019 uvedl: „Rozumím křesťanství, protože jsem studoval na nábožensky zaměřených školách a myslím si, že víra je důležitou součástí života.” Pokračoval: „Když jsem se setkal s buddhistickou filozofií a způsobem myšlení, připadalo mi to téměř vědecké.” Orlando se v roce 2004 stal řádným členem britské větve Soka Gakkai International.

Tetování

Je známo, že má herec na těle dvě tetování. Prvním tetováním je slunce, které má na levé straně podbřišku. Ke druhému tetování přišel Orlando během natáčení filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu na Novém Zélandu. Všech devět herců se společně domluvilo a nechali si vytetovat stejný symbol v podobě čísla devět napsaného elfským písmem. Toto tetování má na pravém zápěstí.

Dvě děti, dvě osudové ženy

Orlando Bloom má dvě děti. Staršího syna Flynna Christophera Blooma, narozeného v roce 2011, má s topmodelkou Mirandou Kerr, se kterou byl ženatý v letech 2010 až 2013. V roce 2016, než potkal Katy Perry, absolvoval šestiměsíční celibát, který prý pozitivním způsobem změnil jeho pohled na ženy. S populární zpěvačkou Katy Perry pak v roce 2020 přivedli společně na svět dceru Daisy Dove Bloom.

Málem ochrnul

Když mu bylo 21 let, přehnal to s pitím a rozhodl se, že zkusí vylézt na střechu. Bohužel to nedopadlo moc dobře. Spadl dolů a zlomil si několik obratlů. Lékaři mu předpovídali, že skončí na vozíku. Nakonec měl štěstí, že zůstal ochrnutý jen čtyři dny. Podstoupil operaci, po které mu na zádech zůstala velká jizva a 18 měsíců docházel na rehabilitace.

S nahotou nemá problém

V roce 2016 vyrazil se svou přítelkyní Katy Perry na dovolenou na Sardinii. Zatímco ona se slunila a dováděla ve vodě v bikinách, on se slunečním paprskům a také paparazziům ukázal zcela nahý. Všechny fanynky najednou zpěvačce záviděly, protože Orlando je prostě kus, a to všude. S nahotou opravdu nemá problém. Když loni natáčel seriál v Praze, vykoupal se nahý v Berounce.

Na Netflixu je nyní s Orlandem Bloomem pouze seriál Easy, ve kterém se oblíbený herec objevil v dílu s názvem Utopie. Doufejme tedy, že brzy přibude něco dalšího.

Zdroje: TV Guide, TheFamousPeople, BBC America, SKPOP, FactinateidnesTickldYourTango

Hodnocení na Kinoboxu: 92 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.