Jennifer Lopez zatkli po přestřelce v nočním klubu a její ikonická róba pomohla k vývoji Googlu. Dnes slaví narozeniny

Michaela Pašková
Foto: Noam Galai/Netflix

Americkou umělkyni Jennifer Lopez, která je známá rovněž jako JLo, fanoušci obdivují už od roku 1991. Může se tak zdát, že svět popkultury o této divě ví už opravdu všechno. I přesto ale diváky oblíbená herečka a zpěvačka nepřestává překvapovat. Na oslavu jejích čtyřiapadesátých narozenin přinášíme pět zajímavostí, které jste o nové paní Affleckové pravděpodobně vůbec netušili.

Jennifer Lynn Lopez se narodila 24. července 1969 v Bronxu v New Yorku. Navzdory tomu, že je ze sester Lopezových prostřední, vždy byla rozenou vůdkyní, a za veškerými vtipnými historkami z dětství a samozřejmě i průšvihy tak stojí právě ona. Kariéru začala, když si jejího talentu všimli rodiče a v pouhých pěti letech herečku poslali na lekce tance a zpěvu. Velké umělecké sny, které JLo měla, ale považovali za hloupé.

Backup tanečnice Janet Jackson

V roce 1993 si Jennifer zahrála ve videoklipu That’s the Way Loves Goes od Janet Jackson, jež je sestra zesnulého popového krále Michaela Jacksona. Zpěvačka po Jennifer chtěla, aby s ní vyrazila na turné, což budoucí popová diva odmítla. O pár let později se ale dámy opět setkaly a natočily taneční cameo do seriálu Will a Grace.

Ikonická róba

Zelené šaty Versace, které si na sebe Jennifer oblékla na 42. ročníku předávání cen Grammy v roce 2000, doslova stály u zrodu světoznámého vyhledávače Obrázky Google. V podstatě ihned po předávání cen se na něm objevovaly nejrůznější dotazy směřující na oděv, jenž upoutal pozornost celého světa. Vývojový tým proto svým uživatelům rychle představil funkci vyhledávání obrázků. Jennifer róbu v nové podobě opět oblékla na přehlídce jarní kolekce italské módní návrhářky Donatelly Versace v roce 2020.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 osudových mužů v životě Jennifer Lopez: Od číšníka po starou lásku

Královna triatlonu

V roce 2008 se JLo zúčastnila triatlonu Nautica Malibu, jenž zvládla dokončit za 2 hodiny, 23 minut a 28 sekund. Ačkoliv si nejspíš mnozí právě ťukají na čelo a diví se, proč by se zrovna někdo jako americká herečka pouštěl do závodění, vysvětlení je celkem jednoduché. Jennifer byla na střední škole členkou běžeckého týmu.

Voní jako květiny

Paris Hilton a Mariah Carey nejsou jediné hvězdy, které pravidelně na trh představují své parfémy. I Jennifer je v byznysu vůní jako doma. Od roku 2002 vydala přes dvě desítky parfémů, dokonce nezapomněla ani na muže. Zalíbení našla hlavně v květinové a ovocné vůni Plum Japonais americké módní značky Tom Ford, za jejímž zrodem stojí slavný francouzský parfumér Yann Vasnie.

PSALI JSME TAKÉ: Nový film Jennifer Lopez boří žebříčky sledovanosti a zapisuje se mezi historicky nejsledovanější na Netflixu

Foto: Eric Milner/Netflix

Potyčka v klubu

Jennifer Lopez se nikdy příliš netajila svými milostnými aférami. Na přelomu milénia randila s americkým rapperem a hercem, jenž vystupuje pod přezdívkou Puff Daddy. Na tento vztah herečka údajně nikdy nezapomene, protože byla se svým milým zatčena a proplakala celých 14 hodin ve vězení.

Vše odstartoval jejich výlet do jednoho z newyorských nočních klubů. Na místě se tehdy strhla potyčka, při které na přítele zpěvačky někdo pohodil peníze. Lidé se poté na rappera vrhli jako šílení, aby pro sebe ukořistili co nejvíce bankovek. Ochranku bohužel nenapadlo nic jiného, než vytáhnout zbraň a střílet. Jennifer a Diddy poté zatkla policie a vzala je do vazby. Kvůli nedostatku důkazů Jennifer propustili, její tehdejší kluk z incidentu ale tak snadno nevyvázl.

Filmy s JLo, které najdete na Netflixu:

  • Zlatokopky
  • Matka
  • Jennifer Lopez: Poločas
  • Konečně doma

Zdroje: GQ, INSIDER, Koimoi, VOGUE

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.