Jupiter, Everest, Vydra nebo Jablko aneb Nejpodivnější jména dětí, které mají za rodiče celebrity

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Kdo si myslel, že jméno X Æ A-12 syna Elona Muska je vrchol bizáru, ten se plete! Ve světě celebrit se kreativitě meze nekladou. Kdo pojmenoval své ratolesti například Barbie, Neděle nebo Mojžíš? Změna jména je možná od plnoletosti, tak uvidíme, kdo v den narozenin poběží na úřad.

Před nedávnem oznámila zpěvačka Rihanna jméno svého syna RZA, které mu dala na počest raperra z Wu-Tang Clanu. Není však společně s A$AP Rockym první celebritou, která dala svému potomkovi velmi zajímavé jméno. Například Paris Hilton svého syna pojmenovala Fénix. Elon Musk a zpěvačka Grimes zase vzbudili rozruch, když pojmenovali svého prvního syna X Æ A-12. Kalifornské úřady však měly problém s číslicí ve jméně potomka, tak se ji rodiče nakonec rozhodli nahradit římským zápisem čísla. Syn se tedy jmenuje X Æ A-Xii. Ani jejich druhé dítě nemá zrovna klasické jméno. Elon a Grimes dceru pojmenovali Exa Dark Sideræl.

Hvězdný pár zpěvačka Katy Perry a herec Orlando Bloom vychovávají dvouletou holčičku se jménem Daisy Dove (Hrdlička Sedmikráska). Pár je šťastně zasnoubený a pro Orlanda je to dítě druhé . Už má totiž syna Flynna s ex-manželkou Mirandou Kerr. Herecké duo Jason Lee a Beth Riesgraf zase pojmenovali svého synka Pilot Inspector. Jeho jméno mu však nebrání v úspěšné kariéře filmového producenta.

Populární zpěvák Ed Sheeran s manželkou pojmenovali své dvě dcerky, pravděpodobně inspirováni vesmírem, Lyra Antarctica a Jupiter. Galaktické jméno vybrali i modelové Lucky Blue Smith a Stormi Bree, dcerku pojmenovali Gravity (Gravitace).

ČTĚTE TAKÉ: Pořádný bizár nebo sonda na úplné dno: nejhorší seriály na Netflixu podle Čechů a Slováků

Narodit se do rodiny milovníků přírody je také velmi vtipné, pogratulovat můžeme dcerce herce Jasona Batemana která se jmenuje Maple (Javor) nebo dceři hudebníka Chrise Martina a herečky Gwyneth Paltrow, která se jmenuje Apple (Jablko). Zooey Deschanel zase svou dcerku pojmenovala Elsie Otter (Vydra) podle mořské vydry. Manželský pár prozradil, že je velmi roztomilá a ambiciózní. Chce totiž prý kandidovat na prezidentku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Celebrity, které mají podivné fobie: Kdo trpí pediofobií, lepidopterofobií nebo swinofobií

Herečka Shannyn Sossamon se svým přítelem pojmenovali dcerku také velmi kreativně – Science (Věda). Cestou rodičů půjde, ať už dobrovolně nebo ne, dcerka youtuberky Trishy Paytas, která se jmenuje Malibu Barbie. Režisér Robert Rodriguéz drží tradici dětí se stejným prvním písmenem jména. Všech svých pět dětí pojmenoval na R, tedy Rocket (Raketa), Racer (Závodník), Rebel, Rogue (Darebák).

Herec Forest Whitaker pojmenoval své první dítě, syna, Ocean (Oceán), svoje dcerky potom Autumn (Podzim) a True (Pravda) – ta si po boku svého otce dokonce zahrála v seriálu The Godfather of Harlem. Umělci se očividně také vyžívají i v pojmenování dětí podle geografických lokací – North (Sever), Saint (Světec) a Chicago. Tak se jmenují děti Kanye Westa a Kim Kardashian. Morrocan (Maročan) je zase dcerka Mariah Carey, Everest dítě George Lucase a Egypt a Genesis se jmenují potomci zpěvačky Alicie Keys.

Dalšími jmény do hvězdné pěchoty mohou být nešťastníci Kal-El, syn Nicolase Cage pojmenován rodným jménem Supermana, nebo dcerka populární herečky Umy Thurman, která se jmenuje Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence. Arusha je město v Tanzanii. Arkadina je příjmení postavy z divadelní hry Antona Pavloviče Čechova. Altalune může být variací na „alta luna“, italsky „vysoký měsíc“ nebo název značky vína. Nicméně mladé slečně naštěstí prý říkají jednoduše Luna. A proč vůbec 5 jmen? „Maya (starší dcera) vymyslela tu nejlepší výmluvu, že už asi nebudu mít další děti, tak jsem tam prostě dala všechna jména, která se mi líbila… Nemohli jsme se na tom jméně úplně shodnout, tak jí říkáme Luna,” vysvětluje herečka.

Ač jsou pro nás díky překladu do češtiny některá jména podivná, rozhodně zaujmou a hlavně pobaví. Našli jste inspiraci pro vaše budoucí potomky? Nebo radši zůstanete u Honzy či Aničky?

Zdroj: Vogue, USA Today, Page Six, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.