Herci, kteří dostali zaplaceno za filmy, ve kterých se vůbec neobjevili: Johnny Depp si do kapsy strčil rovnou 16 milionů dolarů

Eva Pospíchalová
Foto: Warner Bros

Hollywoodští herci dostávají za svou práci miliony, někdy i v situaci, když ve filmu nehrají. Stává se to buď kvůli střihu, problémy se zákonem nebo nahrazení jiným hercem. Kolik si některé celebrity vydělaly za působení ve filmu, v kterém je nakonec ani diváci neviděli?

Často se stává, že se mění obsazení filmů či seriálů na poslední chvíli nebo i v průběhu natáčení. Tito herci měli tu smůlu, že se nešťastnými okolnostmi nebo i vlastní vinou stalo, že jejich práce přišla vniveč… tedy, že ve filmu nebyli. Na druhou stranu za to dostali alespoň tučnou výplatu!

Kevin Spacey za film Všechny prachy světa (2017)

Ve světle obvinění ze sexuálního zneužití, vznesených proti herci, se režisér rozhodl Spaceyho ze svého filmu vyškrtnout. Nakonec byl najat Christopher Plummer, aby ho nahradil. Spacey však už natočil všechny scény a splnil smlouvu, tudíž dostal za svou práci zaplaceno v plné výši, i přestože se ve finálním filmu neobjevil.

Harrison Ford za film E.T. mimozemšťan (1982)

Herec měl v ikonickém filmu jen drobné cameo, hrál ředitele školy, který kárá protagonistu Elliotta (Henry Thomas). Ford byl dobrým přítelem Stevena Spielberga a také pomohlo, že jeho tehdejší manželka Melissa Mathison napsala scénář pro E.T. mimozemšťana. Jeho scéna se nakonec nikdy nedostala do finálního filmu. Zaplaceno ale dostal.

ČTĚTE TAKÉ: Největší akční pecka Netflixu má epickou scénu natočenou v Mladé Bolestavi. Je jedním z největších úspěchů filmu

Johnny Depp ve filmu Fantastická zvířata: Tajemství Brumbála (2022)

Herec se měl do filmu vrátit jako Gellert Grindelwald, nicméně po jeho právním skandálu s Amber Heard byl nahrazen skvělým Madsem Mikkelsenem. Depp natočil pouze jednu scénu, ale jeho smlouva s Warner Bros. mu umožnila strčit si celý plat do kapsy: neuvěřitelných 16 milionů dolarů!

Tim Roth za Tenkrát v Hollywoodu (2019)

Tim Roth spolupracuje s režisérem Quentinem Tarantinem už od filmu Reservoir Dogs z roku 1992. Herec měl hrát ve filmu Tenkrát v Hollywoodu britského komorníka. Herec scény natáčel, ale Tarantino se nakonec rozhodl, že je v závěrečném střihu filmu nepoužije. I tak ale dostal herec štědře zaplaceno.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TOP 20 nejsledovanějších seriálů na Netflixu. Těžko dosažitelný vrchol lidé dohromady sledovali 188 let

Tobey Maguire za film Pí a jeho život (2012)

Herec, známý hlavně jako první Spider-Man, byl ve filmu Pí a jeho život nahrazen Rafem Spallem, protože režisér Ang Lee si myslel, že je Maguire příliš známý. Podle Leeho bylo rozhodnutí přijato tak, aby bylo v souladu s ostatními možnostmi obsazení filmu a také aby zůstalo diverzní obsazení. Maguire samozřejmě dostal za svou práci zaplaceno.

Nicolas Cage za Superman žije

Herec měl hrát ve filmu Tima Burtona Superman žije, ale film nikdy nespatřil světlo světa. Ačkoliv si Nicolas Cage populárního superhrdinu prakticky nikdy nezahrál, údajně za to dostal zaplaceno 20 milionů dolarů! Jak by Superman vypadal v hercově podání, na to se můžete podívat v následujícím videu:

ZDROJE: StarInsider, Sky News, Collider, Guardian

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.