Největší akční pecka Netflixu má epickou scénu natočenou v Mladé Boleslavi. Je jedním z největších úspěchů filmu

Foto: Jasin Boland/Netflix

Na Netflix se nezastavitelně řítí pokračování akční pecky Vyproštění (Extraction) s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli. Velká část filmu se natáčela mimo jiné také v České republice. Ve věznici v Mladé Boleslavi vznikla jedna z nejepičtějších scén, kterou režisér Sam Hargrave považuje za velký úspěch.

V Praze se v sobotu 10. června uskutečnila historicky první premiéra filmu Netflixu. Do Kina Lucerna přijel akční snímek představit sám režisér Sam Hargrave. Část filmu, který je naprosto nadupaný akčními sekvencemi, se natáčela mimo jiné i v České republice. Jedním z míst natáčení byla například věznice v Mladé Boleslavi.

„Myslím si, že tato scéna je jedním z největších úspěchů filmu, řekl režisér po promítání filmu s tím, že trvá 21 minut a 7 vteřin. „Myslím si, že je ta věznice opravdu perfektní a skvěle se tam dělají akční scény. Nicméně si myslím, že se tam toho ještě moc netočilo. Myslím, že tam něco zkoušeli s Mission: Impossible. Já jsem chtěl ukázat svůj pohled na věc a vymyslet nějakou unikátní scénu, která ukáže věznici zase z trochu jiného úhlu,” řekl.

Foto: Jasin Boland/Netflix

„Měli jsme pouhých dvanáct týdnů na to, abychom se připravili na natáčení, což je zhruba polovina času, kterou potřebujete na takto rozsáhlou scénu. To, co odvedl místní štáb je neuvěřitelné,“ nešetřil Sam Hargrave chválou směrem k českému osazenstvu štábu a místním kaskadérům, kterým věnoval i speciální potlesk.

„Díky vaší práce byla moje práce mnohem snazší. Točil jsem na hodně místech na světě a musím říct, že tohle bylo jedním z nejlepších,“ chválil a dodal, že Česká republika a Praha jsou krásná místa a už nyní ví, že se sem pět vrátí. Podle svých slov si v Česku Sam Hargrave práci s lidmi užíval. „Každý den přišli na plac a přinesli skvělou energii. Měli fantastické schopnosti,“ řekl.

Foto: Netflix

Od prvního dílu Vyproštění uběhly už tři roky. Tehdy sklidil spoustu pozitivních reakcí a celkem dobrá hodnocení od kritiků i diváků. Například na ČSFD má Vyproštění z roku 2020 69 %. Na Rotten Tomatoes mu publikum udělilo dokonce 70 %.

Jednalo se o nejsledovanější původní filmovou premiéru v historii streamovací služby, která zasáhla 99 milionů domácností během prvních čtyř týdnů od uvedení. Nakonec se Vyproštění stalo čtvrtým nejsledovanějším streamovaným filmem roku 2020. Od dvojky se tedy očekávalo, že bude neméně dobrá.

Foto: Jasin Boland/Netflix

„Když natáčíte dvojku, tak potřebujete nejen dodat akci, na kterou se všichni těší, ale také musíte víc zapracovat na emocích a vztazích mezi jednotlivými postavami. Tentokrát to byla tedy o něco větší výzva. Snažili jsme se s Chrisem a dalšími herci vypracovat vztahy mezi jednotlivými postavami více do hloubky,“ vysvětlil Sam Hargrave. Kromě toho je ve Vyproštění 2 také mnohem více akčních scén. Už během fanouškovské akce Netflixu TUDUM loni režisér sliboval, že to bude to mnohem „složitější a extrémnější“ než cokoli, co jsme kdy viděli.

Chris Hemsworth se coby australský specialista na špinavou práci, poté, co jen tak tak přežil události z prvního filmu, vrací, aby splnil nový úkol. Má z vězení zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera, po které jde opravdu drsné komando zabijáků.

Vyproštění 2 dorazí na Netflix už 16. června.

Zdroje: Pražská premiéra filmu, Sam Hargrave, Netflix, Tudum, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.