Má doma mazlíčka, kterého by jen tak někdo nevydýchal a chce seknout se StarDance. Dnes slaví narozeniny herečka Tereza Kostková

Eva Lenská
Foto: Fénix Film

Dnes slaví 47. narozeniny oblíbená česká herečka a moderátorka Tereza Kostková. Diváci si ji zamilovali zejména v seriálech Ordinace v růžové zahradě a Hvězdy nad hlavou. Také ji mají spojenou s taneční soutěžní show StarDance. My se dnes zaměříme na hereččino soukromí i kariéru a také vám napovíme, v jakých filmech ji můžete vidět na Netflixu.

Tereza Kostková se narodila 14. června 1976 v Praze. Jejími rodiči jsou herec Petr Kostka a česká herečka německo-španělského původu Carmen Mayerová. Tereza vystudovala pedagogickou školu a poté nastoupila na Vyšší odbornou školu hereckou. Zpočátku hrála v divadlech, ale pak ji proslavily seriály Četnické humoresky a Pojišťovna štěstí. Velký úspěch zaznamenala i díky taneční show StarDance. Herečka je nyní vdaná za režiséra Jakub Nvotu a s prvním manželem Petrem Kracikem má syna Antonína.

Na Netflixu ji můžete vidět v těchto filmech:

  • V létě ti řeknu, jak se mám
  • Můj příběh
  • Líbáš jako Ďábel
  • Strašidla

ČTĚTE TAKÉ: České diváky dostal do kolen nový akční seriál Netflixu: Skvělý nápad, lepší než Hra na oliheň, hodnotí ho

Foto: Archiv TV Prima

Klevisová a vyšetřovatelka v knize

Když populární spisovatelka Michaela Klevisová křtila svou novou knihu Vraní oko, byla jí za kmotru právě Tereza Kostková. To se jí samozřejmě vyplatilo, protože autorka přiznala, že novou postavu vyšetřovatelky bude psát podle Terezy a pro Terezu. S tím, že vykreslí hereččinu povahu i charisma. Dokonce se s Kostkovou dohodly i na jménu Tereza.

Konec StarDance?

Herečka moderuje taneční show StarDance už víc než deset let a tak není divu, že je tu určitá citová vazba. Jenže bude to tak napořád? Tereza prohlásila, že v budoucnu už taneční soutěž moderovat nebude a vysvětlila: „Svůj konec ve StarDance si umím představit. Tak jako je důležité umět věc začít, tak je v naší profesi velmi důležité znát umění skončit. Neumím si představit, že bych v té show byla jako moderátorka do 80 let, to by nikdo nechtěl.”

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejúspěšnější dokument Netflixu je zpět. Nová řada série Naše planeta ukazuje, že život v pohybu je nezbytný pro přežití

Foto: Fénix Film

Ráda fotografuje

Herečka hrozně ráda fotografuje a dokonce už měla tři výstavy. Doma má však pověšenou jen jedinou fotografii, na které je její syn Tonda. Svoje fotky navíc nerada rozdává. Několik jich mají doma jen její rodiče a jednu krajinku dostal na Vánoce tchán.

Žádné kabelky a boty, ale brýle!

Brýle jsou skvělým doplňkem a herečka je miluje. Jelikož je krátkozraká a má astigmatismus, tak je také potřebuje, i když před kamerou nosí čočky. Doma má slušnou sbírku brýlí a nikdy se za ně nestyděla. Považuje je za elegantní doplněk. Kromě brýlí má ráda také klobouky.

NAPSALI JSME: Největší akční pecka Netflixu má epickou scénu natočenou v Mladé Boleslavi. Je jedním z největších úspěchů filmu

Foto: CinemArt / Infinity Prague

Neobvyklý domácí mazlíček

Tereza má doma psa, ale na tom není nic divného. Další mazlíček už však trochu neobvyklý je. Spolu se synem Tondou si pořídili hada, jenž dostal jméno Darth podle postavy z Hvězdných válek. Jenže ze samce se vyklubala samička a tak své krajtě královské říkají Darthička. Herečka přiznala, že se s ní ráda mazlí a dotek hadí kůže jí přijde moc příjemný.

Nevěří na věrnost

Když se rozvedla s Petrem Kracikem, všichni probírali jeho údajnou nevěru. Herečka ne, ta totiž na absolutní věrnost nevěří. Proto také řekla: „Opravdu si někdo představuje, že celý život je jenom o tomhle? Odkdy platí, že svatba je okamžikem, kdy se chlapům přestanou líbit zadky všech ostatních žen kromě manželky? Ostatně ani mně se po svatbě nepřestali líbit jiní muži.“

Zdroj: Pražský den, Aha!, Blesk, Dr. Klain, Lifee, Wikipedia, Aha!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.