Striptér nebo kosmetička mrtvol. Herci, kteří se před hvězdnou kariérou živili něčím jiným

Foto: 20th Century Fox, HBO, Lucasfilm / Amblin Entertainment

Ne všichni slavní herci a herečky začínali svou kariéru u filmu. Někteří předtím dělali úplně jiné profese. Věděli jste, kdo byl kadeřníkem, masérkou, klempířem nebo dokonce kosmetičkou mrtvol? Možná vás to překvapí.

Harrison Ford

Vzhledem k tomu, že ho nyní známe hlavně v roli Indiana Jonese a Hana Sola ze Star Wars, je divné vůbec pomyslet na to, že existovaly časy, kdy Harrison Ford nebyl filmovou hvězdou. Předtím se ale několik let živil jako tesař.

Indiana Jones a nástroj osudu / Foto: Lucasfilm / Amblin Entertainment

Channing Tatum

Magic Mike zřejmě vychází z Tatumovy osobní zkušenosti, alespoň do určité míry. Ano, skutečně pracoval jako striptér, než se stal filmovou hvězdou. Ačkoli to trvalo jen osm měsíců, rozhodně to stojí za zmínku. Protože tenhle herec dal světu ne jeden, ne dva, ale rovnou tři filmy o striptérech.

Bez kalhot: Poslední tanec / Foto: Warner Bros

Gerard Butler

O drsném herci Butlerovi si možná nebudete myslet, že je to ten typ chlapa, který by se dal na intelektuální kariérní dráhu. Opravdu ale ve svém rodném Skotsku vystudoval práva a získal práci jako advokátní koncipient pro firmu v Edinburghu. Jelikož to ale nebylo jeho nejšťastnější životní období, dostal brzy padáka. A tehdy se rozhodl věnovat herectví. Ale nelitujeme!

Dokonalá loupež / Foto: STX Entertainment

Nicole Kidman

Ačkoli se nechtěla stát masážní terapeutkou, mladá Nicole Kidman se nakonec naučila tomuto řemeslu, když chtěla pomoci zmírnit bolest své matky, kterou zažívala během radiační léčby rakoviny prsu. „Vím, že jsou lidé šokováni tím, že jsem vyučená masérka,” řekla pro Byrdie . „Je to zajímavý příběh, protože mé matce byla diagnostikována rakovina prsu, když jí bylo 45, mně 17, a já jsem se stala masérkou a udělala jsem si kurz, protože jsme si nemohli dovolit, aby dostávala masáže po chemoterapii a ozařování.“ Později začala navštěvovat i další lidi jako masérka na volné noze. I když jí dnes zabírá většinu času herecká kariéra, prohlašuje, že stále ráda svým blízkým dopřává masáže.

Mělas to vědět / Foto: HBO

Hugh Jackman

Představte si, že vás ve škole učí profesor Wolverine. To se některým dětem opravdu stalo. Australský herec strávil část svého života jako učitel tělesné výchovy. Pak se mu ale zachtělo herectví, šel do divadelní školy a dál už to znáte.

Wolverine / Foto: 20th Century Fox

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg získala Oscara za film Duch, ale nebyla to její první práce související s mrtvými. Whoopi měla několik zaměstnání, než se stala herečkou, ale nejpozoruhodnější z nich je určitě kosmetička v márnici. Ano, jejím úkolem bylo stylizovat a nalíčit mrtvá těla na pohřby.

Sestra v akci / Foto: Touchstone Pictures

Danny DeVito

Někteří jdou po škole pracovat do rodinného podniku – to byl případ Dannyho DeVita, který hned po střední škole pracoval jako kadeřník v salonu své sestry. „Otevřel jsem dveře a od té chvíle jsem věděl, že budu své sestře navždy zavázán. Protože tam bylo 40 dívek v mém věku, všechny se chtěly stát kadeřnicemi,“ vtipkoval DeVito pro BBC. Herec dokonce před pohřby upravoval vlasy zesnulých klientů.

Dumbo / Foto: Walt Disney Pictures

Zdroje: Wikipedia, Byrdie, BBC, Movie Web

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.