Perfektní podívaná, co vás vtáhne do děje, hodnotí diváci příběh Tima Burtona, který právě panuje Netflixu

Foto: 20th Century Fox

Netflix poslední dobou přidává samé povedené starší snímky. Mezi ně patří i dobrodružné fantasy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children), které má na svědomí vizionářský režisér Tim Burton. Snímek vhodný pro celou rodinu se okamžitě po vydání probojoval do TOP 10 nejsledovanějších filmů a nyní panuje na první příčce.

O čem je fantasy snímek Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti?

Dědečkova podivná smrt přiměje Jakea (Asa Butterfield) vyrazit na velice neobvyklou a zároveň dobrodružnou výpravu. Pomocí stop a nápověd, které nalezl v dědově pozůstalosti, najde v odlehlém koutě jednoho téměř opuštěného ostrova velice zvláštní dům — Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Ačkoli se mu na první pohled zdá opuštěný, není tomu tak. Brzy se seznámí nejen se slečnou Peregrinovou (Eva Green), ale i s jejími mladými chráněnci.

Nejsou izolováni jenom v místě, ale i v zacykleném čase. Skrývají se před světem hlavně kvůli svým zvláštním a neuvěřitelným schopnostem, jinak by totiž byli ostatními považováni za zrůdy. Schovávají se však také před strašlivými netvory, kteří se chtějí zmocnit právě těchto jejich zvláštností. Noví přátelé nakonec pomohou Jakeovi poznat i jeho vlastní výjimečnost. A právě ta může všechny obyvatele podivného sirotčince zachránit.

ČTĚTE TAKÉ: 2. řada úspěšného seriálu Právo podle Lidie Poët míří na Netflix: Hrdinka inspirovaná skutečnou postavou se zaplete do politiky

Hodnocení a recenze diváků filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Rodinný fantasy snímek Tima Burtona měl premiéru v kinech v roce 2016. Legendární režisér ho natočil podle stejnojmenné knihy spisovatele Ransoma Riggse, která vyšla i v českém překladu. Snímek měl u diváků velký úspěch a na ČSFD si vysloužil krásné hodnocení 70 %.

Jak na tento lehce hororový dobrodružný film reagovali diváci? „Tim Burton je génius křížený s úplným psychopatem a já ho prostě miluju! Sirotčinec je geniálně ulítlým, ale přesto plnohodnotným příběhem. Naprosto splnil očekávání,“ uvedla jedna z divaček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dobrodružný fantasy snímek dobývá Netflix. Neuvěřitelně napěchovaný nářez s vtipem, říkají o něm diváci

„Sirotčinec je perfektní a má schopnost vtáhnout do děje a cele pohltit jak děti, tak rodiče. Jde o skvěle vystavěný a vygradovaný fantasy příběh s místy až hororovou atmosférou. Skvělé obsazení vše jen doplňuje a pominu-li dětské herce, tak Eva Green je opět úžasná. Má oslňující charisma, které fungovalo jako pověstná třešnička na dortu temně romantického fantasy příběhu,“ libovala si další divačka.

„Tim Burton opět zabodoval a přišel s perfektní podívanou pro všechny věkové kategorie, která je nápady napěchovaná k prasknutí a já osobně jsem si užíval každý záběr. Vizuál je naprosto úchvatný, spolu s kvalitními efekty. Příběh je zajímavý, rozvíjí se postupně se a má slušné tempo. Postavy jsou až na pár výjimek sympatické, nejvíc se předvedla pohledná Eva Green, mě osobně však nejvíc bavil hlavní záporák v podání Samuela L. Jacksona, jemuž role neskutečně sedla. Líbil se mi i lehký hororový nádech,“ pochvaloval si pro změnu spokojený divák.

Temný rodinný snímek, ve kterém si dále zahráli Rupert Everett, Terence Stamp, Judi Dench a Samuel L. Jackson, trvá 128 minut a pokud milujete Burtonovy filmy, zaručeně vás nebude ani na chvíli nudit.

Zdroj: CinemArt, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.