Netflix se nevzdává. Zaklínač brzy opět udeří v plné síle. Tentokrát ho potrápí sirény z hlubin

Foto: Netflix

Je to už v podstatě rok, co se Netflix v rámci minulého Geeked Week snažil uchlácholit naštvané fanoušky fantasy série Zaklínač. Tehdy oznámil, že se na ně neřítí čtvrtá řada seriálu s Liamem Hemsworthem, ale druhý animovaný film Zaklínač: Sirény z hlubin (The Witcher: Sirens of the Deep). Nebude trvat dlouho a v roli Geralta z Rivie se představí Doug Cockle, který v tomto projektu nahradí Henryho Cavilla.

Loni Netflix oznámil, že druhý animovaný film Zaklínač: Sirény z hlubin uvede koncem letošního roku. Od té doby se ovšem plány značně změnily, a nyní to vypadá, že se filmu dočkáme až 11. února 2025. Podle Redanian Intelligence se fanoušci tohoto zaklínačského světa můžou těšit na téměř hodinu a půl dlouhý snímek, což znamená, že bude o něco delší než jeho předchůdce Zaklínač: Vlčí sen.

Sirény z hlubin budou příběhově zasazeny mezi 5. a 6. epizodu první řady hrané adaptace Zaklínače od Netflixu, vyprávět budou povídku Andrzeje Sapkowského s názvem A Little Sacrifice. Jedná o temnější variantu proslulé pohádky Malá mořská víla. Hlavními hrdiny jsou mořská panna Sh’eenaz a princ Agloval.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: EMOTIVNÍ PŘÍBĚH, KTERÝ DIVÁKY SKUTEČNĚ ZASÁHNE, HUMANOIDNÍ ROBOTI A DALŠÍ NOVINKY, KTERÉ NETFLIX ODHALIL NA GEEKED WEEKU

Velmi pyšný a arogantní princ se zamiluje do mořské panny a je odhodlaný udělat vše, aby byla jeho. Protože jí nerozumí, najme si jako překladatele lovce příšer, jelikož hovoří jazykem Starších. Agloval požaduje, aby Geralt přiměl Sh’eenaz vzdát se života v moři. Mořská panna však nesouhlasí, a naopak trvá na tom, aby to byl princ, kdo se podřídí a změní prostředí, ve kterém žije.

Přestože je oficiální synopse nadcházející novinky v podstatě nicneříkající, můžeme si alespoň podle povídky odvodit, co nás v příběhu čeká. Dle synopse bude Geralt z Rivie najat, aby vyšetřil sérii útoků v přímořské vesnici. Místo pátrání je však vtažen do staletého konfliktu mezi lidmi a mořskými lidmi. Protože hrozí, že nepřátelství mezi oběma královstvími přeroste ve válku, musí si ve spolupráci se starými a novými přáteli s vyřešením záhady pospíšit.

Protože Henry Cavill už zaklínačský svět nadobro opustil, namluví Geralta dabér Doug Cockle, který pro fanoušky není neznámou osobou. Právě on propůjčil zmutovanému lovci příšer svůj hlas ve videohrách od CD Projekt Red. Anya Chalotra a Joey Batey si zopakují role Yennefer a Marigolda z hraného seriálu. Christina Wren namluví Essi Daven, která je věrnou kamarádkou a rivalkou Marigolda.

PSALI JSME TAKÉ: UNIKLY PRVNÍ FOTKY ZE 4. ŘADY ZAKLÍNAČE. GERALT V PODÁNÍ HEMSWORTHA ODPOVÍDÁ POSTAVĚ VÍCE NEŽ OBROVITÝ CAVILL

Ve videu, které Netflix zveřejnil při Geeked Week, Cockle prohlašuje, že se Bílý vlk brzy vrátí do akce, aby bojoval nejenom s monstry, ale i mořskými lidmi.

Dobrou zprávou je, že film vznikal pod taktovkou Andrzeje Sapkowského a o jeho režii se postaral Kang Hei Chul, který je podepsaný pod Vlčím snem, jenž na Kinoboxu v hodnocení dosahuje skvělých 78 %. Showrunnerkou ovšem zůstala Lauren Schmidt Hissrich, která řídí i upadající seriálovou verzi.

Čtvrtá řada hraného seriálu Zaklínač by podle všeho měla být uvedena až v příštím roce. Závěrem nebo začátkem příštího roku hodlá Andrzej Sapkowski vydat novou knihu, a rozšířit tak svůj zaklínačský svět.

Zdroje: Tudum, Netflixer, Redanian Intelligence, What‘s on Netflix

Hodnocení na Kinoboxu: 78 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.