Legendární koloušek se do kin vrací ve zcela novém kabátě. Bambi: Příběh života z lesů má být jedinečnou podívanou

Eva Lenská
Foto: Eric Travers via Bioscop

Roztomilý koloušek Bambi se vrací na plátna kin. Tato zpráva jistě potěší nejen děti, ale i jejich rodiče. Snímek s názvem Bambi: Příběh života z lesů diváky zavede do světa zvířat, kde lze nalézt mnoho přátel a spolu s nimi čelit nebezpečí. Nová adaptace knihy Felixe Saltena je už jen z pouhé upoutávky jedinečná a úžasná.

Malý koloušek Bambi žije s maminkou uprostřed rozlehlých lesů. Jeho dny jsou od narození naplněny nejen skotačením, ale i objevováním a poznáváním tajemství lesa. Matka ho každý den učí nové věci, aby se, až vyroste, stal silným a statečným jelenem.

Jeho nejbližší přátelé jsou králík Dupík a mýval Kvítek, se kterými se dá i pod dohledem rozvážného havrana zažít spousta legrace. Nejvíc času Bambi tráví s kamarádkou, mladou laňkou Fili, která nezkazí žádnou zábavu.

ČTĚTE TAKÉ: 2. ČÁST 7. ŘADY CIZINKY BUDE NÁROČNÁ I PRO BRIANNU A ROGERA. ČEKÁ JE ODLOUČENÍ I PŘEKVAPIVÁ HROZBA

Na podzim však jejich bezstarostný život změní příchod lovců. Během zoufalého úprku je Bambi oddělen od matky a zůstává sám. Vyděšeného ho najde majestátní jelen, kterým není nikdo jiný než jeho otec. Bambi se musí postupně naučit, jak se chránit před nebezpečím divočiny a jak dospět.

Práce se skutečnými živými zvířaty v jejich přirozeném prostředí, byla pro štáb velmi náročná, ale dala známému příběhu nový, realistický a naprosto fascinující rozměr. Okouzlující příběh Bambiho z pera Felixe Saltena nepřestávají milovat děti i dospělí už od roku 1923.

Režisér a scenárista Michel Fessler, který si diváky získal filmem Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo, přivádí Bambiho na plátno v úchvatném hraném zpracování. Českého dabingu snímku se pak zhostila herečka Tereza Ramba.

Rodinný snímek Bambi: Příběh života z lesů bude mít v českých kinech premiéru 24. října.

Zdroje: Bioscop

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.