Zkušená romantička se zamiluje na tajné misi ve Vietnamu. Turistický průvodce láskou divákům ukáže nejen krásy exotické země

Eva Lenská
Foto: Sasidis Sasisakulporn/Netflix

Herečka Rachael Leigh Cook se v lásce a romantických komediích vyzná. Vždyť si zahrála ve filmech Taková normální holka nebo Láska se zárukou. Nyní se rozhodla Netflixu nabídnout další romanci s názvem Turistický průvodce láskou (A Tourist’s Guide to Love). Tentokrát ale nebude jen hlavní herečkou, ale i producentkou. A její film nás zavede až do dalekého Vietnamu.

Po nepředvídaném konci milostného vztahu souhlasí manažerka cestovky Amanda (Rachael Leigh Cook), že se vydá na tajnou misi do Vietnamu, aby získala přehled o tamním turistickém ruchu. Přijíždí právě včas na oslavy lunárního nového roku, a tak se brzy vydává na cestu sebepoznání a zamiluje se do svého průvodce Sinha (Scott Ly). Spolu se pak rozhodnou změnit trasu zájezdového autobusu, aby prozkoumali život a lásku mimo vyšlapané cesty. Jenže je čeká i jedno nečekané překvapení, které může všechno změnit.

S poselstvím tohoto okouzlujícího a vůněmi asijské krajiny okořeněného filmu se Rachael Leigh Cook okamžitě ztotožnila. Proto také přiznala: „Ve svém životě jsem zažila až příliš mnoho rozchodů. Otázka restartu života je téma, se kterým musí počítat téměř každý z nás, ať už se mu to líbí, nebo ne.“

Své o tom ví i scenáristka filmu Eirene Donohue, která zažila rozchod v předvečer pětitýdenní cesty do Vietnamu, kde stále žije rodina její matky. Tento zážitek jí změnil celý život. Poznala tam někoho, díky komu si uvědomila, že vlastně nechce vést bezpečný a předvídatelný život. A podle jejích slov to nebyl jenom prázdninový úlet.

Ly, jenž svou postavu Sinha popisuje jako šťastného a milujícího muže, který prostě miluje život a žije okamžikem, se k filmu dostal tak trochu náhodou. Zrovna pracoval jako osobní trenér, když mu zavolali, že ho vybrali. Neváhal a roli okamžitě přijal. Sama Cook z něj byla nadšená. Prohlásila, že má naprosto jedinečnou osobnost a dodala, že se nemůže dočkat, až svět pozná novou filmovou hvězdu.

Romantický snímek Turistický průvodce láskou režíroval režisér Steven K. Tsuchida a zahráli si v něm také Missi Pyle, Ben Feldman, Glynn Sweet, Alexa Povah, Jacqueline Correa a vietnamské hvězdy Nsưt Lê Thiện a Quinn Trúc Trần. Ačkoli jde o americký kousek, celý snímek se natáčel ve Vietnamu.

Romantickou cestu, při které poznáte nejen krásy Hanoje a Hội An, si na Netflixu můžete vychutnat od 21. dubna.

Zdroj: Tudum, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.