Nový adept na Oscara. Filmová novinka s Angelinou Jolie odrovnala Benátky a vysloužila si 10minutový potlesk ve stoje

Foto: Pablo Larraín/Netflix

Na filmovém festivale v Benátkách je letos pěkně rušno. Na červeném koberci se střídají jedny z největších hvězd Hollywoodu. Ve čtvrtek večer se na premiéře svého nového filmu Maria objevila také Angelina Jolie. Životopisné drama, ve kterém hraje operní pěvkyni Mariu Callas, si vysloužilo 10minuté ovace ve stoje. Film bude dostupný také na Netflixu.

Angelina Jolie letos na filmovém festivalu v Benátkách představila svůj nový film Maria, který je životopisným dramatem o legendární operní pěvkyni Marii Callas. Příběh se odehrává na sklonku jejího života a převážně poslednímu týdnu v Paříži.

O čem je nový film Maria s Angelinou Jolie?

Drama Maria s Angelinou Jolie režíroval chilský filmař Pablo Larraín, muž, který má na svědomí také snímky Jackie a Spencer. I tentokrát s pronikavou intimitou prozkoumal život další slavné ženy ve chvílích extrémní emocionální tísně.

„Tento film je zatím mým nejosobnějším dílem. Jde o kreativní imaginativní a psychologický portrét Marie Callas, která se poté, co zasvětila svůj život vystupování pro publikum po celém světě, rozhodla najít svůj vlastní hlas, svou vlastní identitu a zpívat pro sebe. Je mi velkou ctí vyprávět tento příběh a sdílet jej s publikem po celém světě, jako to udělala Maria se svým životem,“ říká Larraín.

Práva na film získal Netflix, takže se jeho předplatitelé mohou těšit, až tento snímek budou moci vidět online. A rozhodně je, na co se těšit. Nejen, že drama Maria získalo na filmovém festivalu v Benátkách po své premiéře 10minutový potlesk ve stoje, vysloužilo si i naprosto skvělá hodnocení od kritiků. Na Rotten Tomatoes mu zatím udělili 87 %.

První recenze na film Maria

„Uzemnilo mě to, získalo si mě a u závěrečných titulků, Bůh nám pomoz, doufal jsem v přídavek,“ píše o filmu Xan Brooks z Guardianu. „Je to představení Prima Donny od Jolie… La Callasův vokál možná ke konci selhal, ale díky Jolie je její hlas schopen znovu ožít a vznést se. Larrainův film se ukazuje jako božská pocta La Divině,“ uvádí zase Dallas King z Flick Feast.

Podle Emy Sasic z Next Best Picture je pak Maria Larraínovým triumfálním tónem, kterým uzavírá svou trilogii, a výkon Angeliny Jolie je virtuózní. „Výkon Jolie má éterickou kvalitu, která odpovídá legendární osobnosti Marie Callas, a navzdory hlubokému pocitu melancholie, který filmem prostupuje jako přízračný závoj, je to stále milostný příběh – a příběh, kde hrdinka žije navždy,“ píše pak Hannah Strong z Little White Lies.

Zdroje: Netflix, Rotten Tomatoes, Filmový festival v Benátkách

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.