5 skvělých akčních filmů na Netflixu, kterým stojí za to věnovat čas: Krvavá dobovka, držitel Oscara i nájemný zabiják Brad Pitt

Foto: Sony Pictures

Ty nejlepší akční filmy na Netflixu? Na Netflixu se nachází mnoho akčních filmů, z nichž některé opravdu nestojí za vaši pozornost. V moři špatných a průměrných kousků se ovšem nachází i perly, jejichž sledování si užijete. Vybrali jsme pro vás 5 různorodých akčních filmů, které jsme zhlédli, a všemi deseti vám je můžeme doporučit. Volná chvíle strávená u Netflixu vás volá. Stačí si jen vybrat ten správný film.

Král psanec

Hodnocení na Kinoboxu: 75 %

Pokud jste si oblíbili Statečné srdce, bude vás dobový akční snímek sledující proměnu poraženého šlechtice Roberta Bruce v psance a následně skotského krále, jednoduše bavit. Oceňovaný režisér David Mackenzie se postaral o to, aby proběhlé bitvy byly velmi brutální a krvavé. Po režisérské stránce zkrátka neskutečně zaválel a herec Chris Pine svým hereckým výkonem nezůstal pozadu.

„Mel Gibson je mrtvý, ať žije Chris Pine! Netflix tímto snímkem zasadil svým konkurentům takový úder, že se z něj budou dlouho oklepávat. Outlaw King je pokračováním Statečného srdce, na které jsme museli čekat neuvěřitelných 23 let. Tentokrát je hlavní postavou Robert Bruce, jenž se bude snažit porazit Angličany a sjednotit Skotsko. Čeká nás tak syrová, špinavá, a hlavně krvavá podívaná, která si sice spoustu historických událostí upraví pro potřeby děje, ale ve výsledku se snaží vše ukázat realisticky a od ničeho neodvrací zrak,” píše o tomto filmu jeden z diváků na Kinoboxu.

Godzilla Minus One

Hodnocení na Kinoboxu: 75 %

Netflix letos uvedl japonský kousek o Godzille, který je jednoduše tak dobrý, že si vysloužil Oscara za nejlepší vizuální efekty. Režisér se v tomto kousků vrátil k základům a udělal z Godzilly to, co ji činí Godzillou. Příběh je zasažen do období krátce po 2. světové válce, kdy je japonský stíhací pilot po prvotním střetnutím s obrovitým monstrem naprosto na dně. Ve finále je ovšem pro Japonsko v boji proti Godzille poslední nadějí.

„Jako kdyby Spielberg byl Japoncem,” uvádí jeden z diváků o japonském filmu na Kinoboxu. „Tento snímek je pro mě osobní. Godzillu jsem v poslední době neměl rád a za to děkuji jenom Hollywoodu, který se sice snaží o zábavnější směr, ale udělal z toho úplnou výplachovou břečku bez trocha respektu, po které vůbec netoužím. Jenomže když jsem tehdy spatřil první teaser na Minus One, hned jsem znal svůj nejočekávanější film roku a doufal jsem, že Takaši Jamazaki ukáže, jak natočit nejlepší film o Godzille. A ON TO DOKÁZAL! Snímek se tak pro mě stává vítězem roku 2023,” píše další.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 VÁLEČNÝCH FILMŮ NATOČENÝCH PODLE SKUTEČNOSTI, KTERÉ NAJDETE NA NETFLIXU: HRŮZY KONCENTRAČNÍCH TÁBORŮ I JEDNA Z NEJVĚTŠÍCH TRAGÉDIÍ ČESKA

Americký sniper

Hodnocení na Kinoboxu: 79 %

Proslulý Clint Eastwood není jen hercem z westernů, ale i režisérem, který stojí za akčním filmem natočeným na počest nejúspěšnějšího amerického odstřelovače Chrise Kylea. Tato ukázka přehnaného amerického vlastenectví, jak snímek mnozí nazývají, je rozdělena na dvě části, kdy se jedna odehrává v Iráku a druhá doma. Film sleduje počínání odstřelovače, který byl natolik dobrý, že si od nepřátel vysloužil přezdívku. Zanedlouho byla na jeho hlavu vypsána i odměna, která se postupně zvyšovala.

„Clint Eastwood se coby režisér opět tímto snímkem trefil do černého, stejně jako oceňovaný americký sniper poslední doby ve své činnosti, o kterém to všechno je. Pocta vojákovi, který byl dobrým střelcem se srdcem na pravém místě. Pozitivem příběhu je především fakt, že se nebojí krutých drsných scén, takže je poukázáno i na krutosti války vůči dětem. Nikoho snad nenechá klidným scéna, kdy je chlapci akumulátorovou vrtačkou rozvrtána nejdříve noha a poté přímo lebka fanatikem z Al-Káidy,” píše o filmu jeden z diváků na Kinoboxu.

John Wick: Kapitola 4

Hodnocení na Kinoboxu: 80 %

Po čtvrtém díle této smrtící akční podívané už není Keanu Reeves znám jako Neo z Matrixu, ale jako John Wick, milující manžel Helen. V posledním díle, který loni vstoupil do kin a během letošních prázdnin ho uvedl Netflix, John přišel na to, jak zatočit s Nejvyšší radou, jež proti němu vyslala mocného nepřítele. Obávaný zabiják přezdívaný Baba Yaga nelení a likviduje jednoho nepřítele za druhým, přičemž jich v tomto díle poslal na druhou stranu více než v těch předchozích.

„Neskutečně našlapaný akčňák, který zase překonává sám sebe. Tvůrci pochopili, že tvořit tento vesmír se dá jedině tak, že se střílí, šermuje, bodá, kuchá, pitvá, hází granáty a podobně,” zmiňuje jeden z diváků na Kinoboxu, kdy závěrem své recenze dodává: „Naprosto jsem žasnul při scéně z ptačí perspektivy ve stylu hry Hotline Miami a scéna kolem Vítězného oblouku je taky naprosto skvostnou.”

Bullet Train

Hodnocení na Kinoboxu: 81 %

Přestože si mnozí myslí, že šedesátiletý Brad Pitt už pomalu nemá co nabídnout, před dvěma roky dokázal pravý opak. Jako postarší nájemný zabiják s vtipným jménem Beruška se ujal snadného kšeftu. V nejrychlejším vlaku světa měl ukrást zdánlivě obyčejný kufřík, přičemž netušil, že jeho spolucestující jsou jeho kolegové, zabijáci. Na červeném podnose nám režisér David Leitch naservíroval akční komedii, ve které se děj neustále posouvá kupředu a padá jedna hláška za druhou. Je skvělé sledovat, že ostřílený kaskadér, jehož režijním debutem byla jednička Johna Wicka, na které spolupracoval s Chadem Stahelskim, se dokázal z této série vymanit, a umožnit tak vznik Bullet Train.

„Jak kdyby Guy Ritchie točil komediálního Johna Wicka podle scénáře Quentina Tarantina. Po trošku nedomrlých trailerech mi v kině byla naservírována velká parádička, která má v dnešním Hollywoodu skoro nevídanou věc – skvěle napsaný scénář. Super hlášek je nespočet, zvratů je divákovi taktéž dopřáno hojně a postavy jsou všechny krásně střelené,” uvádí jeden z diváků na Kinoboxu, přičemž tato recenze snad hovoří za vše.

PSALI JSME TAKÉ: SRPNOVÉ DNO NETFLIXU: AKČNÍ KOMEDIE, KTERÁ JE SPÍŠ K PLÁČI, HOROROVÁ BÍDA A DALŠÍ KOUSKY, JIMŽ SE RADĚJI VYHNĚTE


Zdroje: Výběr autorky článku, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.