Pořádně drsné a násilné: Po extrémní kritice diváků Netflix předělal svůj největší propadák a vydává ho znovu. Tentokrát dost přitvrdil

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Už za pár dní si bude moct režisér Zack Snyder vylepšit svou pochroumanou pověst. Po neuvěřitelných zklamáních v podobě dvou dílů Rebel Moon se jeho velkolepý sci-fi epos konečně dočká verzí, které chtěl divákům původně předložit. Budeme tak mít jedinečnou možnost zjistit, čí verze budou úspěšnější, Netflixu nebo Zacka Snydera?

Těšně před loňskými vánočními svátky Netflix uvedl první díl sci-fi eposu Rebel Moon, který nesl pojmenování Zrozená z ohně. Ačkoli okolo počátku vesmírné franšízy streamovací gigant se svou marketingovou kampaní vyvolal obrovský humbuk, tak až na vcelku dobrou sledovanost se velkofilm nedočkal zrovna pozitivních výsledků. Diváci dávali hlasitě najevo své rozčarování a třeba na Kinoboxu, kde první díl dosahuje průměrného hodnocení 51 %, v recenzích padají výrazy jako unylá slátanina nebo vizuální cestovatelský slepenec.

Reakce Zacka Snydera na sebe nenechala dlouho čekat. V podcastu Director’s Cut potvrdil, že chtěl původně vydat úplně jiné filmy. Jak jiné? Je to jednoduché. Chtěl drsné, násilné, krvavé filmy s ratingem R a Netflix si přál rodinné vesmírné dobrodružství s ratingem PG-13. Dohodli se proto na kompromisu a natočili obě verze. Nejprve streamovací gigant vypustil do světa verze, které si přál on a nyní, konkrétně 2. srpna, se budeme moci podívat na to, co měl Snyder původně v plánu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TVŮRCE FILMU REBEL MOON NENÍ ZROVNA DVAKRÁT NADŠENÝ. NETFLIX SE DOPUSTIL CHYBY, KTEROU POHŘBIL POTENCIÁL VELKOLEPÉHO SCI-FI EPOSU

Rebel Moon: Druhá část – Režisérská verze
Foto: Netflix

Bohužel po fiasku, které za sebou zanechal první díl a dubnová Jizvonoška (na Kinoboxu 46 %), nedoprovází blížící se premiéry Rebel Moon: První část – Režisérská verze a Rebel Moon: Druhá část – Režisérská verze nějak valné nadšení ze strany diváků. Je otázkou, jestli jejich pozornost dokáže vyvolat právě zveřejněný trailer, který v režisérských verzích nazvaných Kapitola první: Kalich krve a Kapitola druhá: Kletba odpuštění slibuje více sexu, násilí a temnoty. Můžeme se například těšit na scénu, ve které bude obávaný admirál Atticus Noble prošpikovaný něčím, co má chapadla.

Pod trailerem si diváci marně lámou hlavu nad tím, proč jim Netflix nedopřál verze Zacka Snydera jako první. „Když je trailer na režisérkou verze lepší než oba studiové filmy dohromady. Proč prostě nezveřejnili jen tohle? Vypadá to zatraceně úžasně,” uvádí jeden z diváků, kdy další píše, že byl varován, aby s Rebel Moon nezačínal, dokud nebudou vydány Snyderovy verze.

PSALI JSME TAKÉ: RECENZE 2. ČÁSTI REBEL MOON: HODINA SKLÍZENÍ OBILÍ A ULTRAŽALOSTNÁ BITVA. NAVÍC I KOMÁR NAHÁNÍ VÍC HRŮZY, NEŽ OBÁVANÝ PADOUCH

Někteří diváci mohou být z traileru, který stále nedosahuje ani půl milionů zhlédnutí, zmatení, jelikož se v mnohém nepodobá tomu, co jsme mohli vidět ve verzích od Netflixu. Je potřeba, aby všichni na nadcházející filmy pohlíželi jako na něco nového, jelikož Zack Snyder už nejedenkrát prohlásil, že to bude zcela něco jiného. Ano, základní příběh, v němž Kora přivádí na Veldt partu bojovníků, se kterými následně bude bojovat proti bitevní lodi Králozor sice zůstává, ale zbytek má být odlišný.

Režisérské verze Rebel Moon pro diváky znamenají skoro 6,5 hodin dlouhou podívanou. Jestli filmy budou vypadat jako trailer, nemusela by jejich délka znamenat problém.


Zdroj: Netflixer, Director’s Cut, trailer Rebel Moon — The Director’s Cut | Official Red Band, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jan Vobr

    Teď už je jasné proč ty filmy stojí za starou belu. Snyder je natočil s odporem podle kravaťáků z netflixu. A ještě k tomu ta dohoda...dokonalý recept na propadák.