Jeden z nejlepších a nejnechutnějších filmů Netflixu se konečně vrací. Díra 2 má první nervy drásající upoutávku

Zdroj: Netflix

Megahit Netflixu Díra (The Platform), který se řadí mezi jeho nejsledovanější neanglicky mluvené seriály, bude mít pokračování. Po dlouhém čekání se fanoušci tohoto psycho hororu konečně dočkali. Netflix k němu konečně vydal krátký trailer a odhalil datum vydání.

Nejlepší španělský film v historii Netflixu Díra (The Platform) bude mít druhý díl. Hororový thriller s prvky sci-fi podle režiséra Galdera Gaztelu-Irrutia přímo vychází z fungování skutečné lidské společnosti. Děj prvního i následujícího druhého dílu se odehrává v dystopickém futuristickém vězení známém jako Díra, kde jsou cely v patrech nad sebou a uprostřed nich je díra, kterou jezdí plošina s jídlem. Ta v celém příběhu hraje hlavní roli. Je úhledně prostřená a plná těch největších delikates. Vězni v horních patrech mají tu výhodu, že mohou jíst jako první. Čím níž však jsou, tím méně toho na ně zbyde. Spodní patra už bojují o zbytky a na ty úplně dole se většinou nedostane. Jelikož jsou na každém patře dva spolubydlící, možná si dokážete představit, co jsou odkázáni jíst ti, na které nic nezbyde.

TAKÉ JSME PSALI: FILM NEZMĚNÍ SVĚT, ALE MŮŽE ZMĚNIT DIVÁKA: REŽISÉR VYSVĚTLIL NEJASNÝ KONEC TEMNÉHO THRILLERU DÍRA

Film se na Netflixu objevil v roce 2020 krátce po debutu na filmovém festivalu v Toronru a stal se z něj hit. Například na Kinoboxu má Díra slušné hodnocení 73 %. V květnu 2023 pak streamovací gigant oznámil, že bude mít tento španělský hororový snímek pokračování.

The Platform (Díra)
Zdroj: Netflix

Nyní Netflix konečně odhalil datum vydání. Film, který se umístil na páté příčce nejsledovanějších neanglicky mluvených filmů v jeho historii s 82 800 000 zhlédnutími, vyjde už 4. října. V hlavních rolích psychologického hororu se objeví Milena Smit známá ze seriálu Ztracena v bílém šumu a Hovik Keuchkerian z Papírového domu. Dále si v hororu Díra 2 (The Platform 2) zahrají také Natalia Tena (Hra o trůny) nebo Óscar Jaenada (Luis Miguel: The Series).

V první vydané upoutávce můžeme vidět hromadu krve, hořící tělo a spoustu dalších nechutných a zároveň dramatických scén. Vypadá to, že se diváci mají na co „těšit“. Díra 2 by mohla být ještě nechutnější než první díl.

SPOLU KRÁČÍME, SPOLU SLAVÍME, SPOLU PADÁME

Synopse od Netflixu k druhému dílu pak zní: „Když v Díře začne vládnout tajemný vůdce, nový obyvatel se zaplete do boje proti kontroverzní metodě boje proti brutálnímu systému krmení. Ale když se jíst ze špatného talíře stane rozsudkem smrti, jak daleko byste byli ochotni zajít, abyste si zachránili život?”

ČTĚTE TAKÉ: 5 PSYCHOLOGICKÝCH THRILLERŮ, Z KTERÝCH BUDETE MÍT HUSÍ KŮŽI A MŮŽETE JE SLEDOVAT NA NETFLIXU

Zdroj: Netflix, Kinobox, autorka článku

Hodnocení na Kinoboxu: 73 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.