Shrek bude mít velkolepé pokračování. Svůj film dostane i ukecaný Oslík

Tereza Pulgretová
Foto: 2001 Dreamworks Pictures

Jen málo věcí dokáže zlepšit náladu tak, jako to dokážou oblíbené animované pohádky. Mezi ty vůbec nejmilovanější kousky patří bezesporu Shrek a jeho partička, kteří diváky baví už třiadvacet let. A s rozdáváním radosti zlobr, Oslík a Kocour v botách rozhodně nekončí. V přípravě je totiž další film této legendární série.

Dámy a pánové, držte si klobouky. Na scénu se totiž v příštích letech vrátí Shrek s dalším jistě dobrodružným a zábavným příběhem. Americké studio DreamWorks Animation velký comeback oznámilo na svém twitterovém účtu s dodatkem, že se fanoušci můžou těšit na staré známé tváře i hlasy.

Ty ikonickým postavám propůjčili Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona) a Eddie Murphy (Oslík), jejichž trojice už s jistotou v chystaném snímku Shrek 5 znovu ukáže. Do plného počtu už tak chybí jen Antonio Banderas, kterého si všichni zamilovali jako kreslenou zvířecí miniaturu Zorro mstitele neboli Kocoura v botách.

Byl to právě Murphy, kdo se o novém projektu před několika týdny poprvé rozpovídal. „Na Shrekovi 5 jsme začali pracovat asi před pěti měsíci. Už jsem nahrál první scény a zbytek se dodělá ještě letos,“ uvedl pro Collider.

PSALI JSME: NA NETFLIX MÍŘÍ ANIMOVANÝ KLENOT, KTERÝ DOSTAL ČESKÉHO LVA: POHLAZENÍ PO DUŠI, HODNOTÍ HO DIVÁCI

Fanoušci se pokračování, o kterém se mluví už dlouhou dobu, dočkají 1. července 2026, jen pár týdnů po pětadvacátých narozeninách prvního snímku. Shrek si pro svůj originální přístup a v podstatě jakési parodování do té doby populárních pohádek vysloužil v roce 2002 Oscara.

Film si zamilovali i čeští diváci, o čemž svědčí jeho 87 % na Kinoboxu. „Jednoduchý nám dobře známý lidový humor ve spojení s pohádkovými bytostmi a se současnými popovými hitovkami je prostě trefa do černého. Vznikla velmi zábavná estráda, která rozvibruje bránici jak malým, tak i velkým divákům. Shrekova lidskost a city jsou nám velmi blízké a tak i zákonitě sympatické,“ okomentoval jeden z nich.

VYZKOUŠEJTE: KVÍZ: POZNÁTE LEGENDÁRNÍ ANIMOVANÉ FILMY PODLE JEDINÉHO OBRÁZKU?

„Dámy a pánové tohle je král všech animovaných filmů ,který daleko za sebou nechal veškerou konkurenci. Shrek nám dal zcela nový pohled na pohádky a ukázal nám, že nemusí být vždy nejlepší držet se zaběhnutých zvyků,“ přidal se s chválou další.

Vlastní příběh mimo původní sérii to dvakrát dostal i Kocour v botách (2011, 2022) a nyní se spin-offu podle všeho dočká také užvaněný Oslík. „Taky Oslík dostane svůj vlastní film,“ prozradil známý herec a dabér Eddie Murphy. O čem chystané kousky budou, tvůrci zatím nepřiblížili. Už teď jsou ale všichni milovníci animáků jistě natěšení.

Zdroje: ČSFD, Cosmopolitan, Twitter, Economic Times

Hodnocení na Kinoboxu: 87 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.