Na Netflix míří animovaný klenot, který dostal Českého lva: Pohlazení po duši, hodnotí ho diváci

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Tentokrát Netflix potěší hlavně děti, ovšem ani dospělí nepřijdou zkrátka, protože animovaný snímek Myši patří do nebe nese zajímavé poselství pro každého. Najdete v něm všechno. Vtip, hloubku, celou škálu emocí, hravost, něhu i napětí. Diváky i kritiky hojně vychvalovaný film dostal nejen Českého lva, ale uspěl i na Mezinárodním filmovém festivalu v Šanghaji.

Může mezi malou myškou a velkým lišákem vzniknout opravdové přátelství? Myšička Šupito ráda ostatní přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na světě a z ničeho nemá strach. Avšak opak je pravdou a ve skutečnosti se lekne úplně všeho. Proto chce být stejně odvážná jako její táta. Ten se totiž dokázal postavit i děsivému lišákovi Tlamounovi. Ačkoliv nevyhrál, stal se obdivovaným hrdinou myšího společenství.

Šupito tedy hodlá všem dokázat, že odvaha je dědičná. Že prostě zvládne vytrhnout pár chloupků z liščího kožichu. Za cíl si vybere spícího lišáka Bělobřicha. Všechno ale dopadne úplně jinak. Lišák se probudí a honička končí nešťastně pro oba. Šupito i Bělobřich se tak dostanou do zvířecího nebe.

ČTĚTE TAKÉ: Výlety za seriály: Vydejte se na místa, kde se natáčeli Stranger Things, Bridgertonovi nebo Emily v Paříži

Poté se znovu setkají v nebeských lázních a díky společné nelibosti k hygieně jsou nuceni pokračovat v cestě společně. Putují po nebeských atrakcích, zažívají všelijaká dobrodružství i nečekaná setkání. Šupito je na Bělobřicha nejdřív pěkně naštvaná, ale postupně si uvědomuje, že je jiný než ostatní lišky. Na cestě nebem musí oba společně splnit různé úkoly a zdolat všechny překážky. Stanou se přáteli a na konci cesty na ně čeká veliké překvapení.

Na tomto skvělém animáku se kromě Česka podílelo i Slovensko, Polsko a Francie. Režie se ujali Jan Bubeníček a Denisa Grimmová. Scénář, který napsali Alice Nellis a Richard Malatinský, vychází ze stejnojmenné dětské knihy Ivy Procházkové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 nejlepších animovaných filmů na Netflixu podle Čechů a Slováků

Zvířátka namluvili Pavlína Balner, Matouš Ruml, Ondřej Vetchý, Lukáš Pavlásek, Martin Stránský, David Novotný, Jiří Lábus, Martin Dejdar, Barbora Hrzánová, Miroslav Etzler, Matěj Ruppert, Miroslav Donutil a Martha Issová.

Uživatelé ČSFD dali tomuto kousku úžasných 80 procent a v recenzích ho hojně chválili. Někteří snímek označili za jeden z klenotů české animované tvorby. Další tvrdili, že je pohlazením pro duši a že dostal Českého lva za Nejlepší animovaný film roku 2021 skutečně zaslouženě. A tak byste měli dát myšce i lišákovi šanci. Na závěr už jen jedno rčení – Co se škádlívá, to se nežere!

Povedený animák Myši patří do nebe, který potěší jak děti, tak jejich rodiče, bude na Netflixu 15. dubna.

Zdroj: ČSFD, Cinemart

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.