Nový film Brada Pitta může být nejdražší v historii. Herec v epické upoutávce F1 předvádí manévry jako Cruise v Mavericku

Foto: Warner Bros, Apple

Apple a Warner Bros konečně do světa poslali první upoutávku na film, kterého se nemohou dočkat zejména fanoušci motorsportu. F1 v hlavní roli s Bradem Pittem má sice v našich kinech vyjít až 26. června 2025, ale už teď je kolem tohoto projektu velké haló. Dokonce možná půjde o nejdražší film v historii.

Už příští rok touto dobou bude kinům vládnout další projekt, za kterým stojí režisér filmu Top Gun: Maverick Joseph Kosinski. Sportovní drama o závodech formule 1 v hlavní roli s Bradem Pittem nyní vyslalo do světa první teaser, kterému vévodí hit skupiny Queen We Will Rock You.

Oficiální YouTube kanál formule 1 upoutávku zveřejnil několik hodin před nedělní Velkou cenou Británie. Film byl vytvořen ve spolupráci s deseti týmy formule 1, přičemž scény byly natočeny během skutečných závodů.

ČTĚTE TAKÉ: Z JEHO SMRTI ZAMRAZILO CELÝ SVĚT. NETFLIX VYDAL PRVNÍ UPOUTÁVKU K SERIÁLU O LEGENDĚ F1, KTERÁ JE PLNÁ EMOCÍ A SILNÝCH SCÉN

Štáb mohl například natáčet na loňské GP Maďarska nebo Velké Británie, kde měla Pittova filmová stáj APX GP vlastní garáže a herec si mohl na okruhu za přítomnosti kamer trochu zajezdit. K dispozici měl speciálně modifikovaný vůz, ve kterém předtím absolvoval náročný trénink ve Francii. Pitt se fyzicky náročná a extrémně nebezpečná závodní auta učil řídit pět měsíců.

Je jasné, že celá tato filmová záležitost nevyšla zrovna lacino. Už nyní se mluví o tom, že spadá mezi nejdražší filmy historie. Náklady už přesáhly 300 milionů dolarů. To znamená, že už teď je dražší než Avatar nebo Jurský svět. Podle ScreenRantu jsou příčinou narůstajícího rozpočtu kromě obsazení herců do skutečných závodních vozů také zpoždění výroby kvůli loňské hollywoodské stávce herců a scenáristů. Ve formuli 1 je zvykem, že týmy, které utratí nejvíce peněz, často vítězí nad konkurencí. Snad bude tedy pro Pitta množství utracených peněz za film znamenat vítězství nad konkurencí v pokladnách kin.

Už v minulosti se ukázalo, že jsou snímky o závodění divácky oblíbené a dokážou pořádně vydělávat. Například snímek Ford v. Ferrari, ve kterém hráli Matt Damon a Christian Bale, v roce 2019 na domácím trhu vydělal 117,6 milionu dolarů a 225,5 milionu celosvětově.  V roce 2013 pak diváky oslnil snímek Rivalové Chrisem Hemsworthem a Daniele Brühlem.

Jelikož díky sérii Netflixu F1: Touha po vítězství, která mapuje uplynulé sezóny formule 1, vzrostl zájem o tento motorsport jak v USA, tak po celém světě, je možné očekávat o film F1 s Pittem velký zájem. Obzvláště pak, když diváci ze záběrů ví, že v něm uvidí i nějakou tu tvář ze skutečné formule 1 včetně jezdců či bývalého šéfa týmu Haas Guenthera Steiner i skutečné závodní záběry. Zajímavostí také je, že sedminásobný mistr světa F1 Lewis Hamilton, který je zároveň přítelem Brada Pitta, byl najat jako producent a konzultant filmu kvůli tomu, aby byl snímek co nejvíce realistický.

F1 KVÍZ: ZKUSTE SI, JAK DOBŘE ZNÁTE SVĚT FORMULE 1

Příběh Brada Pitta ve filmu může také okrajově připomínat nejstaršího jezdce v poli Fernanda Alonsa, kterého si všichni cení zejména kvůli jeho mnohaletým zkušenostem. Synopse filmu totiž zní: „Brad Pitt hraje závodního jezdce vracejícího se ze závodního důchodu, aby se stal mentorem týmového kolegy ve fiktivním týmu APX GP a zároveň nováčka v F1, kterého ztvárnil Damson Idris.” Jak zarytí fandové F ví, i Fernando Alonso před lety odešel do závodního důchodu, ale po pár letech se nakonec vrátil a opět dokázal vystoupat na stupně vítězů a zároveň být užitečným poradcem týmu i mentorem mladších týmových kolegů.

Film F s Bradem Pittem
Foto: Warner Bros, Apple

Zdroje: MovieWeb, Hollywood Reporter, ScreenRant, Teaser, Jalopnik, IMDB 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.