Napětí, že by se dalo krájet: Důchodci Pierce Brosnan a Hellen Mirren budou v nové detektivce řešit záhadné vraždy

Eva Pospíchalová
Foto: Optimum Releasing

Čtvrteční klub amatérských detektivů je detektivní příběh o čtyřech seniorech, kteří vyšetřují vraždu. Podle knihy Richarda Osmana se diváci můžou těšit na černou komedii s největšími hollywoodskými hvězdami. Příběh o gangu důchodců poukáže na to, že staří lidé by neměli být ve společnosti neviditelní, jelikož jsou hrdinové plni životních zkušeností.

Netflix a společnost Amblin režiséra Stevena Spielberga připravují natáčení filmové adaptace románu Čtvrteční klub amatérských detektivů od Richarda Osmana. Vypráví příběh Elizabeth, Ibrahima, Rona a Joyce, kterým táhne na osmdesát a žijí v poklidné vesnici důchodců. Ve čtvrtek se čtyři přátelé rádi schází a pro zábavu vyšetřují nevyřešené vraždy. Když se ale přímo na jejich prahu stane brutální vražda, skupinka seniorů se na vlastní pěst pustí do odhalení skutečného zločinu.

Roli bývalé špionky Elizabeth si zahraje legendární herečka Helen Mirren. Je známá pro roli královny Alžběty II. ve filmu Královna, za kterou získala Oscara, a roli Jane Tennison z filmové série Hlavní podezřelý, za kterou získala čtyři ceny Emmy.

ČTĚTE TAKÉ: 12 HEREČEK, KTERÉ SE PROMĚNILY V KRÁLOVNU ALŽBĚTU. NĚKTERÉ, JAKO BY JÍ Z OKA VYPADLY

Roli odboráře Rona si zahraje Pierce Brosnan, kterého asi také nemusíme příliš představovat, protože ho většina lidí zná jako pátého Jamese Bonda. Na Netflixu herce můžeme vidět v komediích Tchán s tchyní jsou psanci a Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

Ben Kingsley bude hrát bývalého psychiatra Ibrahima. Za roli Gándhího získal Oscara a byl poté nominován ještě třikrát. Fanoušci Marvelu herce znají díky jeho roli Trevora Slatteryho a klasikové třeba ze Schindlerova seznamu nebo Bugsy.

Ke hvězdnému obsazení se připojují další kvalitní herci uvedení níž. Je mezi nimi například Celia Imrie jako bývalá zdravotní sestra Joyce, David Tennant, Jonathan Pryce, Naomi Ackie, Daniel Mays a Henry Lloyd-Hughes.

ČTĚTE TAKÉ: HERCI, KTEŘÍ ZAVRHLI ROLI BONDA: NĚKTEŘÍ SE BÁLI ZÁVAZKŮ, JINÍ MANŽELKY

„Jsem na tuto knihu velmi hrdý, takže je snem vidět Čtvrteční klub amatérských detektivů v rukou tak neuvěřitelných lidí. Od Chrise Columba, přes Amblin až po Netflix, všude, kam se podívám, jsou géniové. A to obsazení! Štípám se, jestli se mi to nezdá,“ raduje se autor románu Richard Osman. O režii se totiž postará Chris Columbus (Harry Potter) ve spolupráci se studiem Amblin a výkonnými producenty Holly Bario (Ghost in the Shell), Jeb Brody (Zdrojový kód) a Eleanor Columbus.

Natáčet se začne v létě, na knihu navíc navazují tři pokračování, takže uvidíme, co se bude dít v budoucnu. Je však pravděpodobné, že film díky svému vynikajícímu obsazení, které nepatří do starého železa, nezklame.

Zdroje: Netflix, Wikipedia, ABC, Radio Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.