V Praze se natáčela velkolepá dobrodružná komedie s Jeanem Reno ve stylu Jumanji. Už brzy se objeví na Netflixu

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Film Vlkodlaci z Temného Hvozdu vypráví příběh rodiny uvězněné v populární dobrodružné karetní hře. Rodinná komedie je tedy takovou směsí Jumanji a Městečka Palerma. Natáčelo se v centru Prahy a filmových studiích Barrandov, které se pyšní krásnými středověkými prostory.

Pražská produkce nové filmové adaptace populární francouzské karetní hry Les Loups Garous de Thiercelieux bude již brzy dostupná na Netflixu jako film Vlkodlaci z Temného Hvozdu (Family Pack/Loups Garous).

Hra, kterou Francouzi popisují jako pradědečka populárního Among Us, vyšla celkem nedávno pod taktovkou Philippa des Pallièrese a Hervé Marlyho. Zjednodušeně, jde o dedukční hru pro osm a více osob, ve které se vesničané snaží odhalit skrytého vlkodlaka. Návyková hra pro děti od deseti let však nebude tak jednoduchá, jak se může zdát, obzvlášť pak, když se do ní reálně přemístíte.

Vlkodlaci z Temného Hvozdu
Foto: Netflix

Nová filmová adaptace získala tučný rozpočet a hvězdné obsazení v čele s ikonickým Jeanem Reno, který v komediálních rolích často nevystupuje. Kromě něj se ve filmu objeví také Franck Dubosc, Suzanne Clément, Jonathan Lambert, Grégory Fitoussi, Bruno Gouery, Lisa Do Couto, Raphaël Romand nebo Alizée Caugnies.

FIlm se natáčel v Praze v honosných středověkých kulisách studia Barrandov, pravděpodobně s použitím setu pro seriál KnightFall od History Channelu, i na dalších místech v centru města. Filmu se dočkáme sice až v říjnu, ale nyní se můžeme podívat na první fotografie a hlavně první poutavou ukázku

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: VYZNÁTE SE V OSCARECH? KDO JE ZÍSKAL A ZA CO? USPĚJÍ JEN OPRAVDOVÍ MILOVNÍCI FILMŮ

Film není první adaptací oblíbené hry. Na stejném konceptu byl založen film Werewolves Within v roce 2021, stejně jako série japonských filmů pod názvem Werewolf Game. Ani jedno zpracování však nesklidilo úspěch.

„Mohli jsme skupinku umístit do domu ve stylu Scream (Vřískotu) nebo si představit herní masakr v obývacím pokoji Barona Haussmanna… [ale] rozhodli jsme se nakonec natočit dobrodružný/rodinný film s humorem, ale samozřejmě i s napětím,“ sdělil režisér François Uzan.

„Museli jsme také respektovat filozofii hry a potřebovali jsme hlavně zelenou od jejích tvůrců.“ Dodal Uzan se zajímavostí, že vlkodlaci nebudou vytvářeni pomocí digitálních efektů, ale budou je hrát kaskadéři na place. Těšit se můžeme kromě vlkodlaků i na lovce, rytíře či čarodějnice.

Zdroje: Netflix, Le Parisien, Prague Reporter, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.