Téměř 70letý Liam Neeson v akčním bijáku zatočil s drogovým kartelem. Na Netflix míří Poslední výstřel

Michaela Pašková
Foto: Open Road Films

O akční filmy, kde se hrdinové mlátí hlava nehlava a zbraně dostávají zabrat, byl vždy zájem. Na Netflix míří americký snímek Poslední výstřel (The Marksman), jehož tvůrci slibovali pořádnou akci, nicméně ve finále tomu bylo jinak.

Zkušený herec Liam Neeson se toho prostě nebojí. Přestože už dosahuje důchodového věku, tak namísto odpočinku si v 68 letech střihl roli akčního hrdiny ve filmu Poslední výstřel. V červnu mu bude přes sedmdesát a už teď se ví, že letos svým fanouškům dopřeje hned čtyři filmy. Netřeba dodávat, že romantické snímky to rozhodně nebudou.

Snímek Poslední výstřel měl sice v kinech premiéru už v roce 2021, ale Netflix ho v květnu konečně zařadí do své nabídky. Ihned po premiéře film vyvolával rozporuplné reakce. Kritikové z něj moc nadšení nebyli, o čemž svědčí i skutečnost, že na světovém Rotten Tomatoes se svými 39 % v podstatě pohořel. Je třeba zmínit, že na stejném webu získal od diváků slušných 83 %. Na Česko-slovenské filmové databázi dosahuje v hodnocení průměrných 57 %.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netlfixu

Foto: Open Road Films

Jeden z hodnotících ČSFD ve své recenzi uvedl: „Liam se velmi těžce zvedl z postele a neustále škemrajícím producentům nakonec přecedil skrze svou stárnoucí tvář odpověď, kterou potřebovali slyšet. Vyzbrojen svým nezaměnitelným hlasem, zaměřovačkou a mexickým chlapcem se vydává zúčtovat s kartelem, respektive s jeho zabijáky. Ti samozřejmě na konci zjistí, že celou dobu šli na mušku staříkovi, zde bývalému mariňákovi, který ukončí jejich zkažené životy, jakmile přijde jejich čas. Snímek není zase až tolik akční, přes počáteční nelogičnosti se nakonec slušně rozjede a úplnou ostudu Liamovi v jeho filmografii neudělá. Přesto do své role sedí Neeson stále míň a míň.“

Je tak otázkou, zda se film nepropadne na Netflixu na samé dno, kde po něm ani pes neštěkne. Nicméně už několikrát jsme byli svědky toho, že kritiky nebo diváky neoblíbený film na Netflixu zářil. Naposledy tomu tak bylo v případě snímku Vražda na jachtě.

O čem je Poslední výstřel?

Film Poslední výstřel pojednává o zatvrzelém arizonském rančerovi Jimovi, který kdysi býval odstřelovačem a nyní se zuby nehty brání vystěhování. Snaží se uživit na izolovaném úseku pohraničí a nevšímat si ostatních. Vše se změní ve chvíli, kdy narazí na migranty, matku s jedenáctiletým synem, kteří prchají před drogovým kartelem. Během přestřelky umírající matka prosí Jima, aby jejího syna odvezl do bezpečí k rodině do Chicaga.

Jim se vzepře své dceři, která je policistkou, a malého chlapce propašuje z místní stanice. Společně s ním se vydává na velmi nebezpečnou cestu, protože drogový kartel nezapomíná a nezanechává po sobě přeživší. Bývalý odstřelovač je tak nucen využít své vojenské dovednosti. A než se naděje, chlapce si oblíbí.

Poslední výstřel vstoupí na Netflix 1. května.

PSALI JSME: Nejlepší akční nářez posledních let je konečně ke zhlédnutí na Netflixu


Zdroje: ČSFD, Rotten Tomatoes, COMINGSOON

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.