Hunger Games se vrátí do kin. Collins píše knihu o sarkastickém alkoholikovi Haymitchovi

Tereza Pulgretová
Foto: Lionsgate

Fanoušky oblíbené ságy Hunger Games nenechává její autorka chvíli v klidu. Poté, co loni na podzim v kinech bodovala Balada o ptácích a hadech, dala se spisovatelka Suzanne Collins do psaní další knihy, tentokrát o všemi oblíbeném alkoholikovi Haymitchovi. Na čtení si lidé ještě několik měsíců počkají, nicméně filmaři nelení a nápadu se bez zaváhání také chytili.

Nový snímek s názvem Sunrise on the Reaping přibude do filmové série Hunger Games v listopadu 2026. Na příběhu, který tvůrci zfilmují, aktuálně pracuje autorka předlohy, jež se má v knihkupectvích objevit už příští rok na jaře. Od poslední filmové adaptace nejnovější knihy Balada o ptácích a hadech od Suzanne Collins přitom uběhlo teprve pár měsíců.

„Ten film Suzanne otevřel nespočet možností, jakým směrem by se ona i Lionsgate mohli vydat,“ okomentoval předseda studia, které další příběh z dystopického Panemu poslalo do kin, aby vydělal zhruba 337 milionů dolarů. A jak se zdá, jednu z cest už si tvůrkyně nejspíš vybrala.

ČTĚTE TAKÉ: NETFLIX POTĚŠIL FANOUŠKY HUNGER GAMES. KROMĚ STARÝCH DÍLŮ NABÍZÍ I NOVINKU, KTERÁ NEDÁVNO OPUSTILA KINA

Foto: Lionsgate

Sunrise on the Reaping se přesune o 24 let nazpátek od prvního filmu Hunger Games s hlavní hrdinkou Katniss Everdeen. Pro Baladu o ptácích a hadech, ale naopak bude fungovat jako sequel. Vše začne ráno v den padesáté Sklizně, a tedy i Hladových her. Za Dvanáctý kraj jsou tradičně vylosováni dva nešťastníci. Jednoho z nich ale fanoušci už dobře znají z předchozích dílů této filmové skládačky.

Haymitch Abernathy, který má později na starost trénink Katniss a Peety, se v takzvaných Druhých čtvrtohrách objevuje po boku Maysilee Donner. Kromě toho se ale v Aréně pohybuje také dalších šestačtyřicet splátců. Každý pětadvacátý ročník je totiž v něčem speciální a pro Haymitche to znamená dvojnásobný počet životů, které musí zmařit, aby sám mohl přežít. Mladíkův boj o holý život ovšem nekončí ani poté, co opustí Kapitol a vrátí se domů.

PSALI JSME: FILM, KTERÝ SE VÁS ZARUČENĚ DOTKNE, ŘÍKÁ JENNIFER LAWRENCE O NOVÉ NEKOREKTNÍ KOMEDII NIC VE ZLÝM

„Inspirovalo mě dílo filozofa Davida Huma o jakési implicitní podřízenosti. Doslova mluví o ‚lehkosti, se kterou menšina rozhoduje o většině‘. Nořím se také do tématu propagandy a síly těch, kteří jsou u moci, Otázka, zdali je něco skutečné, či nikoliv, mi připadá s každým dnem reálnější,“ vysvětlila Collins.

Staršího vtipného a bystrého Haymitche se sklenkou v ruce ztvárnil ve filmech, které se odehrávají o čtyři dekády později než Druhé čtvrtohry, Woody Harrelson. Kdo si všemi milovanou postavu zahraje nyní, se zatím neví. Ani o obsazení dalších rolí zatím nejsou žádné informace, do režisérského křesla nicméně pravděpodobně znovu usedne Francis Lawrence.

Zdroje: Variety, ČSFD, Asociated Press News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.