Nové drama se Selenou Gomez si vysloužilo obrovský potlesk ve stoje. Film by se mohl objevit na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Pathé Films/Shanna Besson

Každý chce vidět ty nejúspěšnější filmy. Netlix tudíž směle pokukuje po zajímavých novinkách, které měly úspěch na letošním festivalu v Cannes. Dostal zálusk i na skvělý kousek Emilia Pérez, který se dotýká transgenderové problematiky, a hrají v něm dvě hvězdné herečky.

K nejdiskutovanějším snímkům letošního festivalu v Cannes bezesporu patřilo hudební drama Emilia Pérez režiséra Jacquese Audiarda, jenž má na svědomí oceňované snímky Prorok, Deephan a Na dřeň. V jeho novince si zahráli Zoe Saldaña, Selena Gomez, Karla Sofia Gascón a Édgar Ramírez.

Rita (Saldaña) je nadměrně kvalifikovaná a podceňovaná právnička ve velké firmě, která se více zajímá o to, jak dostat zločince z vazby, než aby je postavila před soud. Jednoho dne se jí však naskytne nečekaná příležitost. Najme si ji vůdce kartelu Manitas (Gascón), aby mu pomohla uskutečnit plán, který tajně připravuje už léta. Chce si totiž změnit pohlaví a stát se ženou, o níž vždycky snil. Selena Gomez zde hraje jeho nic netušící manželku.

ČTĚTE TAKÉ: PANSTVÍ DOWNTON SE VRACÍ S TŘETÍM FILMEM. DIVÁCI SE MOHOU TĚŠIT I NA ZNÁMÉ TVÁŘE

Jak už bylo řečeno, film v Cannes naprosto zabodoval, vysloužil si dlouhé ovace ve stoje a téměř všeobecnou chválu publika i kritiků. Na to jsme se ostatně více zaměřili zde.

David Rooney o něm ve své recenzi pro The Hollywood Reporter uvedl: „Základem je drama o kriminalitě a vykoupení, ale pak je tu nenucený proud almodóvarského humoru spolu s momenty melodramatu, noiru, sociálního realismu, s lehkým nádechem telenovely a s vrcholnou eskalací napětí, které se nakonec dotkne tragédie. To vše je hladce zabaleno do citlivého jádra zkoumání genderové identity a trans osvobození, které je zprostředkováno skvělým výkonem Karly Sofie Gascón, úžasného objevu v titulní roli.“

Doufejme, že Netflix uspěje, a my se budeme moci Audiardovým snímkem také pokochat. Loni si z Cannes přivezl poněkud šokující snímek May December s Julianne Moore a Natalie Portman a nedávno zakoupil film Monsanto, v němž hrají Glen Powell, Anthony Mackie a Laura Dern.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Festival Cannes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.