Bláznivá Bridget Jones se vrací. Do oka jí padne mladý lamač srdcí, který letos okouzlil celý svět

Tereza Pulgretová
Foto: Universal Pictures

Kousky z filmové série o praštěné novinářce a beznadějné romantičce Bridget Jonesové divákům v uplynulých dvou dekádách přirostly k srdci. A protože od posledního dílu uběhlo už několik dlouhých let, chystají filmaři čtvrtou pecku s názvem Bridget Jonesová: Zblázněná do chlapa. V hlavní roli se opět předvede milovaná Zellweger a do týmu přibyla i nová žhavá jména. Některé známé tváře ale nejspíš na obrazovce znovu nezazáří.

Populární britská komedie s ikonickou Renée Zellweger v kůži Bridget Jones se po devíti letech vrátí na scénu. Ačkoliv největší úspěch měl podle diváků hned první film Deník Bridget Jonesové z roku 2001, který na Kinoboxu získal hodnocení 75 %, režisér Michael Morris se společně se svým týmem dali do práce na pokračování. Ujali se scénáře napsaného (stejně jako předchozí filmy) podle knižní předlohy a novinových sloupků Helen Fielding, a na předešlé Dítě Bridget Jonesové tak děj navážou o čtyři roky později.

Hlavní hrdinka je ale po zdánlivém happyendu opět nešťastná. Jednu z jejích životních lásek Marka Darcyho zabila nášlapná mina v Súdánu, a ona je tak se dvěma dětmi a po padesátce nechána na pospas osudu. Podobně smutní budou nejspíš i diváci. Ztráta milovaného (leč nudného) manžela Bridget znamená, že na charismatického Colina Firtha můžou v novém snímku zapomenout.

PSALI JSME: MÍSTO LÍBAČKY POD TŘEŠNÍ: 6 FILMŮ, DÍKY KTERÝM OCENÍTE SINGLE ŽIVOT

Foto: Universal Pictures

Ještě více šokující je ale fakt, že se při psaní i zde Fielding inspirovala svým vlastním životem. Když v osmdesátkách pracovala jako novinářka v Súdánu, jejího kolegu Alana Stewarta čekal přesně tento krutý osud. „Myslím, že lidé i ty nejtěžší a nejdrsnější věci v životě překonávají skrz humor, to, že se umí navzájem rozesmát, a najít tak společně světlo ve tmě,“ okomentovala.

Fanoušci pomatené blondýnky se ale můžou těšit na poslední tvář legendárního milostného trojúhelníku. Hugh Grant se znovu vytáhne v roli protřelého (a možná trochu nesnášeného) Daniela Cleavera. Život unavené matky, která se snaží vyrovnat s hlubokou a bolavou ztrátou, se ale nejspíš zpestří i nová láska.

ČTĚTE TAKÉ: SERIÁL JEDEN DEN ODROVNAL DIVÁKY PO CELÉM SVĚTĚ A MĚL TAKOVÝ ÚSPĚCH, ŽE SE NETFLIX ROZHODL VYDAT I JEHO FILMOVOU VERZI

Tu si nestřihne nikdo jiný než fešák z nedávného hitu Netflixu Leo Woodall. Mladý a talentovaný herec se vytasil v roli Dextera v seriálu Jeden den a nyní se chystá na postavu učitele, který má na starost děti Bridget Jones. Vedle Woodalla se ukáže také herec Chiwetel Ejiofor a na obrazovce znovu zazáří oscarová hvězda britského filmu Emma Thompson jakožto ironická lékařka hlavní hrdinky.

Natáčení začíná letos na přelomu jara a léta v Londýně a pokud vše klapne, novinku v kinech lidé uvidí na Valentýna v roce 2025. Osvěžit paměť si při čekání si ale můžou na Netflixu, kde jsou všechny předchozí kousky ze série k dispozici.

Zdroje: People, Elle, Kinobox, CBC, Collider

Hodnocení na Kinoboxu: 75 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.