Filmy, které v červnu dorazí na Netflix: Akcí nabitý thriller nebo zloděj, který vykradl 19 bank podle návodů z filmů

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Jako každý měsíc bude červen na novinky opravdu bohatý. Mezi snad nejočekávanější kousky patří anime crossover úspěšných seriálů vycházejících z populárních manga sérií, akční thriller Jessicy Alba a vzplanutí lásky mezi oscarovou Nicole Kidman a Zacem Efronem. Na své si přijdou rovněž milovníci dokumentů a nevšedních příběhů vycházejících ze skutečnosti.

Dědictví za každou cenu (The Price of Nonna’s Inheritance)

Datum uvedení: 4. června

Italská komedie se bude točit okolo povedené rodinky, která hodlá ochránit svou bohatou babičku, jež neodolala svádění slizkého chlapíka. Nejenže se s ní tento Casanova hodlá oženit, ale plánuje ji odvézt do Jižní Ameriky, kde by ji pravděpodobně nechal zmizet v nějaké skryté rokli. Anna proto zatáhne svého manžela a děti do šíleného plánu na záchranu své movité matky. S jejich pomocí hodlá několik dní před svatbou zabít svého budoucího tatíčka.

Jak se vykrádá banka (How to Rob a Bank)

Datum uvedení: 5. června

Za téměř dvěma desítkami bankovních loupeží po celém Seattlu stál v devadesátých letech minulého století plodný lupič, kterého se strážci zákona marně pokoušeli opakovaně dopadnout. Díky jeho četným převlekům a mistrnému líčení si Scott Scurlock od policie vysloužil přezdívku Hollywoodský bandita. Je až s podivem, že se mu dařilo úspěšně vykrást nejméně 19 bank, když používal metody podle toho, co viděl ve filmech. Nic však netrvá věčně, takže jeho řádění, které započal film Bod zlomu, přece jen skončilo. Nový dokumentární snímek přiblíží jeho počínání divákům.

Žraloci v Paříži (Under Paris)

Datum uvedení: 5. června

Spielbergovy Čelisti se pokusí překonat nový žraločí horor, za kterým stojí Francouzi. Režisér, který je podepsán pod úspěšnými seriály Lupin a Gangs of London, zasadil příbeh novinky do léta 2024. Poprvé v historii hostí Paříž Mistrovství světa v triatlonu, přičemž je vedení města ochotno podstoupit jakékoliv riziko, jen aby za každou cenu událost proběhla. Nedbá ani varování brilantní vědkyně, která jim oznámí, že se v Seině ukrývá obrovský žralok.

Více čtěte zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: KVÍZ: JSTE FANOUŠKEM HORORŮ? ZKUSTE, JAK DOBŘE SE V NICH VYZNÁTE

Baki Hanma vs. Kengan Ashura (Baki Hanma VS Kengan Ashura)

Datum uvedení: 6. června

Sen každého nadšence bojových umění se skrývá za nejočekávanějším anime crossoverem tohoto roku. V drsných soubojích si půjdou po krku bojovníci, které znáte z úspěšných seriálů Baki Hanma a Kengan Ashura. Populární anime kousky vychází z manga sérií, kdy se například Baki po celém světě prodalo více než 85 milionů výtisků.

Vrah naoko (Hit Man)

Datum uvedení: 7. června

Nadcházející romantická komedie je inspirována skutečným příběhem, který je stěží uvěřitelný. Upjatý profesor, jehož nadáním je převtělit se do jakékoliv identity, pracuje jako falešný nájemný vrah pro neworleanskou policii. Jeho cílem je chytat nešťastníky, kteří se hodlají zbavit svých nepřátel. Své morální zásady začne zpochybňovat poté, co se přistihne, že se zakoukal do své klientky, potencionálního zločince.

Vrah naoko
Zdroje: Netflix

Tajemství terakotových válečníků (Mysteries of the Terracotta Warriors)

Datum uvedení: 12. června

Jaká nová tajemství se podařila odhalit po padesáti letech od pozoruhodného objevu terakotových válečníků? To se dozvíte v novém dokumentárním snímku, který se zaměří na zkoumání výjimečné hrobky prvního čínského císaře, jehož klid měla střežit osmitisícová armáda keramických bojovníků.

Ultraman: Výš a výš (Ultraman: Rising)

Datum uvedení: 14. června

Když Tokio čelí vzrůstajícím útokům monster, baseballová hvězda Ken Sato se neochotně vrací domů, aby po svém otci převzal štafetu v podobě pláště Ultramana. Nečeká však, že to zapříčiní adopci mláděte, které ho považuje za svou matku. Aby dokázal sladit svou práci a rodičovství, musí se povznést nad své ego. Protože jeho dítě chtějí temné síly využít pro své plány, hodlá ho za každou cenu ochránit.

PSALI JSME TAKÉ: 9 NOVINEK, KTERÉ V ČERVNU DORAZÍ NA NETFLIX: STRHUJÍCÍ THRILLERY I SKUTEČNÉ ZLOČINY, KVŮLI KTERÝM VÁS ZAČNOU DĚSIT VAŠI SOUSEDÉ

Duhový humor: Stand-upová revoluce (Outstanding: A Comedy Revolution)

Datum uvedení: 18. června

Dokumentární film se bude zabývat historií a významem queer stand-upu jako hybatele společenských změn v posledních pěti desetiletích. Skutečné příběhy a vtipy queer komiků umožnily změnit svět, který se už k LGBTQ+ nestaví tak negativně jako tomu bylo dříve.

Černá Barbie (Black Barbie)

Datum uvedení: 19. června

Loni v červenci vypukla Barbie mánie, která se postarala o vznik nového dokumentu, v němž bude ukázán svět panenky tak, jak ho neznáte. Prvotní verze dokumentu sledujícím vznik černošské Barbie byla loni promítána filmovém a hudebním festivalu SXSW, kde od kritiků sklidila nadšené reakce, což na světovém Rotten Tomatoes vyústilo v hodnocení 100 %. Je otázkou, zda si dokument dokáže toto hodnocení udržet i po svém uvedení na Netflixu.

Více čtěte zde.

Černá Barbie
Foto: Netflix

Akademie pana Klekse (Kleks Academy)

Datum uvedení: 19. června

Největší polský letošní rozpočet náleží novince, která může přilákat světové publikum. Představte si svět tvořený neomezenou představivostí, díky čemuž můžete cítit barvu a slyšet její chuť. Svět nakreslený dětskou myslí, která se postarala o to, aby neměl žádné hranice. I tak má ovšem svá pravidla, kterými se rovněž řídí kouzlená akademie, jež se v tomto světě nachází a vede ji pan Kleks. Vším je připravena otřást zdánlivě obyčejná holka, která se do univerzity vydává hledat svého nezvěstného otce.

Tvrdá odplata (Trigger Warning)

Datum uvedení: 21. června

Herečka Jessica Alba je připravena v nejnovějším akčním thrilleru nakopávat zadek padouchům. Během toho, co jako členka speciálních jednotek slouží v zámoří, se dozví, že její otec náhle zemřel. Přivádí ji to do rodného města, kde po svém otci zdědí rodinný bar. Zatímco se snaží zjistit, co se jejímu otci ve skutečnosti stalo, dostává se do konfliktu s násilným gangem, který město považuje za své. Velmi rychle gangu předvede, že s ní si zahrávat nikdo nebude.

Rodinná aféra (A Family Affair)

Datum uvedení: 28. června

V nové romantické komedii ztvární opět pár oscarová herečka Nicole Kidman a Zac Efron, kteří spolu v minulosti hráli v thrilleru Reportér, z jehož si mnozí diváci pamatují jejich peprné scény. Novinka bude pojednávat o mladé ženě, která jako asistentka působila zženštilému a narcisistickému herci. Protože už jeho chování začala mít jednoho dne plné zuby, podala raději výpověď. Nečekala však, že tento playboy nakráčí zpět do jejího života jako milenec její ovdovělé matky.

Více čtěte zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer, Tudum, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.