5 filmů, které si můžete pustit na Netflixu na Den dětí: Populární květnový animák, český sportovní film nebo vlk jako domácí mazlíček

Eva Lenská
Foto: Netflix

Jako každoročně i dnes slavíme Mezinárodní den dětí. Dětem určitě prospěje oslava jejich svátku v přírodě, Zoologické zahradě nebo na výletě s rodiči. Věčer si však může celá rodina pustit nějaký příjemný rodinný film. My jsme pro vás nachystali pár tipů z Netflixu. Třeba vám přijdou vhod.

Jednorožec Thelma (Thelma the Unicorn)

Thelma je malý poník, který sní o tom, že se stane okouzlující hudební hvězdou. Nemá však sebevědomí a i když umí krásně zpívat, vypadá moc obyčejně. Pak ji v důsledku nehody pokryje růžová barva s třpytkami, takže vypadá, jako by byla jednorožec. V tu chvíli začne být zajímavá a její sen se splní. Má to ale háček. Ve skutečnosti to není ona a svět celebrit je plný rivality a zášti. Za slávu se platí a Thelma si časem uvědomí, že není všechno zlato, co se třpytí. Přemýšlí, zda nebyla jako obyčejný poník šťastnější.

ČTĚTE TAKÉ: NOVÝ LVÍ KRÁL ODVYPRÁVÍ PŘÍBĚH MOUDRÉHO MUFASY. VE FILMU ZAZNÍ I HLAS DCERY ZPĚVAČKY BEYONCÉ

Matilda Roalda Dahla: Muzikál (Roald Dahl’s Matilda the Musical)

Matilda je zvídavá a geniální holčička s bujnou fantazií a těmi nejhoršími rodiči na světě. Zatímco její rodičům stačí ke štěstí televize, hloupé klábosení a pochybné způsoby, jak přijít k penězům, ona se ráda ztrácí mezi stránkami milovaných knih. Když jí laskavá slečna Dobrotová povzbudí, aby sama vymýšlela fantastické příběhy, dívenka je nadšená. Stejně tak se raduje, že může chodit do Crunchem Hall. Posléze ale s překvapením zjistí, že škola je zlověstné a tísnivé místo, které vede obrovská a zlá slečna Kruťáková. Matilda má však pro strach uděláno. Najde si nové přátele, odváží se postavit zlu a dá nenáviděné ředitelce školy na pamětnou. Kromě toho zjistí, že má jednu zvláštní a mimořádnou schopnost.

Websterovi ve filmu

Mohlo by se zdát, že Lili Websterová je pavoučí holčička jako každá jiná. Spolu se svým starším bráchou Hugem, starostlivou maminkou, chápajícím tatínkem a čipernými prarodiči žije v kokonu nad výtahovou šachtou, chodí do školy a ráda si hraje s kamarády. Lili je ale neobyčejně zvídavá a odvážná, a tak se jí občas stane pořádný průšvih. Třeba tenkrát, když měla zodpovědnost za hlídání much a všechny jí uletěly, nebo když se nechala napálit podvodníkem na internetu. Humorné i laskavé příběhy propletené nečekaným dobrodružstvím se v rodinném animovaném filmu věnují každodenním dětským radostem i trápením a ukazují, že nejpevnější síť je rodina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: JAK DOBŘE ZNÁTE FILM HARRY POTTER A RELIKVIE SMRTI?

Děti Nagana

Je rok 1998 a na turnaji století v japonském Naganu poráží Češi Kanadu. Jedenáctiletý Dominik na to s úžasem zírá a touží být stejně dobrý jako Jágr nebo Hašek. Strašně rád by hrál hokej, ale jeho rodiče na to nemají peníze. Přesto se svého snu nevzdává. Koupí si hokejku a spolu s kamarádem Honzou vytvoří hokejbalový tým. Nejde mu však jen o vítězství, ale i o pusu a srdce své první lásky Katky. Porazit rivaly ze sousední vesnice není tak snadné, ale jedna prohra přece ještě nic neznamená. Koneckonců se našel zachránce. Kluky podpoří Honzův táta Karel, který býval hokejistou. Stane se jejich trenérem a pak už všechno může směřovat jen k vytouženému vítězství.

Vicky a Mystery (Vicky and Her Mystery)

Zdrcená Vicky, které zemřela matka, se se svým otcem Stéphanem přestěhuje do lůna krásné přírody. Poblíž pohoří Cantal oba začínají nový život. Na holčičce, která nemluví, je vidět, že je v depresi a zoufalý otec by jí rád pomohl. Jenže jak, když komunikace vázne? Naštěstí pomůže mocná čarodějka příroda. Během jedné procházky najde Vicky v domě pastýře roztomilé štěně jménem Mystery, které si může nechat. Od té chvíle se její život i chování mění. Začíná se dívat na svět jinýma očima a smutek z její duše pomalu mizí. Otec je šťasný, nicméně mu dělá starost fakt, že pejsek je ve skutečnosti vlk, který ztratil svou matku. Divoké zvíře by mělo žít mezi svými. Jak to tedy dopadne? Bude se muset Vicky se svým novým kamarádem rozloučit?

NAPSALI JSME TAKÉ: NEOHRABANÁ ŠPRTKA SKOČÍ PO HLAVĚ DO SVĚTA MODELINGU: NETFLIX PŘIPRAVUJE NOVÝ SERIÁL PRO MLADÉ NATOČENÝ PODLE ÚSPĚŠNÉ KNIŽNÍ SÉRIE

Zdroj: Netflix, aerofilms, Whats’on Netflix, Bontonfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.