Nový Lví král odvypráví příběh moudrého Mufasy. Ve filmu zazní i hlas dcery zpěvačky Beyoncé

Tereza Pulgretová
Foto: Disney

Zpět do dětství přenese diváky film Mufasa: Lví král, jenž naváže na všemi milovaný třicet let starý kousek a také remake z roku 2019. Chystaná novinka poslouží jako prequel, který odhalí životní osudy největšího ze lvů za pomoci příběhu dcery Simby a Naly. Do kin očekávaný hit z dílny oscarového režiséra Barryho Jenkinse dorazí v prosinci.

Většině lidí, kteří vyrůstali v devadesátkách, při známých melodiích z dílny Hanse Zimmera i Eltona Johna, vyskočí sladké vzpomínky na dětství. Film Lví král z roku 1994 se nejspíš navždy zapsal mezi nejlepší animáky všech dob a i dnes na něj fanoušci s láskou vzpomínají. Na Kinoboxu se těší vysokému hodnocení 85 %.

Právě také kvůli popularitě tohoto staršího kousku se Jon Favreau před pěti lety rozhodl příběh malého Simby vzkřísit. Roztomilé lvíče se tak po boku zábavného Timona a Pumby vrátilo do kinosálů a i přes značné kritiky formy, kterou byl remake zpracovaný, vydělal neuvěřitelných 1,6 miliardy dolarů.

ČTĚTE TAKÉ: 5 ČESKÝCH FILMŮ, KTERÉ SI S DĚTMI MŮŽETE PUSTIT NA VELIKONOCE: NETFLIX NABÍZÍ NETRADIČNÍ POHÁDKU I ANIMOVANÉ POHLAZENÍ PO DUŠI

Foto: Disney

Úspěšně navázat by si nyní přáli tvůrci očekávaného Mufasy. Ústřední postavou nového filmu bude, jak napovídá i samotný název, otec Simby. Story „lva, který změnil životy všech“ odvypráví ti nejpovolanější ze všech, Timon a Pumbaa. Hlasy jim stejně jako v předchozím pár let starém snímku propůjčí oblíbení Seth Rogen a Billy Eichner.

Mufasa (Aaron Pierre) byl podle Jenkinse sirotek, který se musel světem protloukat úplně sám. Ve filmu chce proto ukázat, jak se dokázal z mláděte bez zářné budoucnosti a kapky urozené krve dostat až na vrchol smečky, a stát se tak králem zvířat. Režisér ale už od oznámení snímku čelí drsné kritice. Podle některých totiž tímto krokem po citlivém dramatu Moonlight, za které v roce 2017 dostal Oscara, zaprodal svoji úspěšnou a dobře našlápnutou kariéru i duši.

PSALI JSME: OSLAVTE DEN ZEMĚ S NETFLIXEM A DOKUMENTY O PŘÍRODĚ. JEDEN Z NICH SE MŮŽE POCHLUBIT 97 % NA ČSFD

Foto: 2002 WALT DISNEY Pictures

„Když mi bylo čtrnáct let, pomáhal jsem hlídat dva synovce. Lvího krále jsme společně viděli na VHS kazetě asi pětadevadesátkrát. Ty postavy tedy velmi dobře znám a miluji je,“ hájí se Jenkins. Na scénáři zapracoval stejně jako u filmu režiséra Jona Favreua Jeff Nathanson. Stejný bude podle nové upoutávky i fotorealistický CGI styl tvorby.

V seznamu obsazení se kromě nových jmen, jako jsou Tiffany Boone (Sarabi) či Mads Mikkelsen (Kiros), objeví také „profláknuté“ hlasy Johna Kani (Rafiki) a božské Beyoncé (Nala). Tentokrát se připojí i zpěvaččina dcerka Blue-Ivy, jež si zahraje roli Kiary, dcery Simby a Naly.

Pokud vás tedy zajímá, co se stalo mezi nenáviděným a děsivým Scarem, jehož nejlepší přátelé jsou doslova hyeny, a obdivovaným Mufasou, můžete na snímek Mufasa: Lví král zajít do kina od 19. prosince.

Zdroje: ČSFD, Kinobox, Forbes, Screen Rant, Business Insider, Disney

Hodnocení na Kinoboxu: 85 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.